Gloednieuwe LED-verlichting op Racing: “Investering die we meenemen naar nieuw stadion”

Een aandachtig toeschouwer heeft het zeker al gemerkt: Racing beschikt sinds enkele weken op zijn hoofdveld over een gloednieuwe verlichting.

De vorige verlichting had zijn tijd gehad. Het was hoog tijd om over te schakelen op LED. De voordelen van LED: energiezuinig, langere levensduur, beter voor het milieu…

Nadat recentelijk al de jeugdvelden met LED-verlichting werden uitgerust, was nu het hoofdveld aan de beurt.

Racing-bestuurder Michel Vanstallen: “Onze vorige lichtinstallatie werd steeds onbetrouwbaarder. Het was een zeer oude installatie waarvoor we geen wisselstukken meer konden bestellen.”

“Het risico werd steeds groter dat op een dag de installatie volledig zou uitvallen. Als dat tijdens een wedstrijd gebeurt en zo’n euvel is niet binnen het halfuur hersteld, dan verlies je die match met 5-0.”

“Daarnaast heb je de energieprijzen. Die zijn het laatste jaar enorm gestegen, waardoor ook de elektriciteitsfactuur op Racing de pan begon uit te swingen.”

“Daarom hebben we beslist om over te schakelen naar een nieuwe installatie met LED-verlichting. We spreken over een investering van zo’n 60.000 euro.”

Investeren in LED is investeren in de toekomst. In die optiek moet je ook deze investering bij Racing zien.

“Met deze investering kunnen we de hierboven vermelde nadelen volledig opvangen en hebben we bovendien een lichtinstallatie die voldoet aan de vereisten voor eerste amateur”, zegt Michel Vanstallen. “Bij de herontwikkeling van het stadion kan deze investering volledig gerecupereerd worden.”

“We hebben trouwens een mooi akkoord kunnen maken met de firma Lunoo, dat ook sponsor geworden is van Racing Mechelen.”

Foto’s van de nieuwe lichtinstallatie: