Financiële injectie en nieuwe voorzitter (François De Keersmaecker) voor Racing

Racing Mechelen gaat een nieuw tijdperk tegemoet. De club heeft immers een nieuw sportief, financieel en structureel project op poten gezet.

Met de komst van François De Keersmaecker en Michel Vanstallen krijgt Racing een forse financiële injectie die de club in aanzienlijke mate versterkt. Na een periode van schulden afbetalen en saneren kan Racing weer groeien.

François en Michel komen aan de leiding van Racing te staan en zullen hun netwerk aanspreken om Racing verder op het juiste spoor te zetten. Ze zullen nauw samenwerken met een operationeel bestuursorgaan, dat grotendeels bestaat uit de huidige Raad van Bestuur van de club.

“Gezond realistisch weer naar boven”

“Wij zijn gecharmeerd door de fantastische club die Racing is, zijn geschiedenis, zijn supporters, zijn sociale project en vooral de kansen die de toekomst voor groen-wit biedt”, zeggen Michel en François, in het dagelijkse leven goeie vrienden.

“Wij willen Racing op een gezonde en realistische manier weer naar boven loodsen. Er liggen heel belangrijke dossiers op de plank, zoals de jeugdwerking, de toekomst van de OVK-site en uiteraard ook de eerste ploeg. Die dossiers willen we uiteraard allemaal tot een goed einde brengen.”

“Dit is voor ons geen kortetermijnproject. We komen naar Racing om op een duurzame manier samen te werken met de huidige bestuurders, fans en sponsors, zodat we de club een mooie toekomst kunnen geven. Ook de supporters die een Racing-aandeel in hun bezit hebben (of er in de toekomst één of meerdere willen kopen) blijven zeer nauw betrokken in ons verhaal.”

Nieuwe voorzitter

François De Keersmaecker neemt in het nieuwe organigram de functie van voorzitter op zich. Hij volgt Koen Van Exem op, die de club de voorbije 2,5 jaar als een voortreffelijke crisismanager geleid heeft.

De samenwerking tussen Racing Mechelen en François De Keersmaecker en Michel Vanstallen is woensdagavond goedgekeurd op een Buitengewone Algemene Ledenvergadering van de cvba Racing Mechelen.

Alle partijen gaan de samenwerking de komende weken verder finetunen: structureel, financieel en juridisch.

Op woensdag 20 februari zullen Racing, François en Michel concrete toelichting geven bij dit nieuwe project. Dan vinden een persconferentie en supportersbijeenkomst plaats.

Tot dan zal Racing, Koen Van Exem, François De Keersmaecker noch Michel Vanstallen bereikbaar zijn voor commentaar. Gelieve dit te respecteren en te wachten tot 20 februari.

Ter info:

François De Keersmaecker stond van 2006 tot 2017 aan de leiding van de KBVB. De Mechelse advocaat stamt uit een echte Racing-familie. Zijn schoonvader Louis Wouters was bestuurder op Racing en was 21 jaar lang voorzitter van de voetbalbond (1967-1987). Louis Wouters was de schoonzoon van Oscar Vankesbeeck, die op zijn 18e voorzitter van Racing werd en in de jaren 30 en 40 ook aan het hoofd stond van de KBVB.

Michel Vanstallen is de CEO van Dorian Groep, een investeringsgroep die diverse mensgerichte bedrijven in verschillende sectoren clustert. Hij verdiende zijn strepen als succesvol ondernemer, in onder meer de horeca, de bemiddeling van overnames en fusies, de residentiële ouderenzorg en de ontwikkeling van diverse types van projecten: van residentieel vastgoed, zorgvastgoed tot innovatieve gemengde projecten. Michel draagt ethisch en mensgericht ondernemen hoog in het vaandel en wil zijn schouders zetten onder een versterkte lokale verankering van en de maatschappelijke meerwaarde door de club. Michel was een goeie vriend van wijlen Racing-voorzitter Fons Rooms. In die hoedanigheid is hij in het verleden al veel op Racing te gast geweest.