FC Esperanza Pelt-KRC Mechelen 3-1

Racing verloor deze namiddag met 3-1 op het veld van Esperanza Pelt en is nu mathematisch zeker van de degradatie naar provinciale.

De groen-witten begonnen hoopvol aan de wedstrijd en namen van bij het begin het heft in handen. Het was echter Pelt dat via Kusters het eerste doelpunt kon scoren, we waren toen 9′ ver. Racing voetbalde met inzet en kreeg via Doncos en Mertens wel mogelijkheden om te scoren maar kon ze jammer genoeg net niet benutten. In de 26′ was er een pijnlijk misverstand in de Racing-defensie en daarvan kon Deckers profiteren om de 2-0 op te tekenen.

Net na de hervatting miste Huysmans de kans op de aansluitingstreffer. Tien minuten later was het dan toch raak, Doncos zorgde voor de 2-1. Racing putte moed en ging op zoek naar de gelijkmaker, echter zonder resultaat. Het was de thuisploeg die met nog een kwartier op de klok de 3-1 kon scoren, een opdoffer voor de bezoekers. Helemaal op het einde van de partij schoot de ingevallen Fontaine de bal nog over het Peltse doel, meteen ook het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Opstelling KRC Mechelen:
Van Bulck, Mariën, Olensky, Bram Kerckhofs, Dierickx, Fontaine, Van Delm, Mertens (65′ Fontaine), Hens (79′ Malezsewski), Janssens (46′ Luckermans), Huysmans en Doncos.

Doelpunt (KRCM):
58′ Doncos

Gele kaarten (KRCM):
29′ Bram Kerckhofs
31′ Dierickx
48′ Doncos
68′ Hens
82′ Luckermans

De tussenstand in het klassement: link