Ex-bestuurslid Jacques Naert (90) is overleden

De Racing-familie moet opnieuw afscheid nemen van een zeer gewaardeerd clublid. Op 90-jarige leeftijd is Jacques Naert onverwacht gestorven.

Jacques Naert werd op 8 mei 1929 geboren in Emelgem, West-Vlaanderen.

Tijdens zijn legerdienst in Mechelen, in de jaren 50, leerde hij zijn latere echtgenote Marie-Josée Brabants kennen en kwam hij in een echte Racing-familie terecht. Zijn schoonvader Vital Brabants was tijdens de oorlogsjaren doelman van Racing geweest.

Jacques was in de jaren 60 en 70 actief op Racing als afgevaardigde van een aantal jeugdploegen. Eind jaren 70-begin jaren 80 zetelde hij in de Raad van Bestuur.

De Racingers die in de jaren 80 en 90 in onze jeugd speelden, zullen zich Jacques zeker herinneren van zijn legendarische citroenthee, die hij tijdens de wintermaanden in de kleedkamers kwam brengen.

Gedurende al die tijd, en ook later nog, was Jacques in allerlei hoedanigheden actief binnen onze club. Zo hielp hij mee met allerlei klusjes in het stadion en stond hij tot voor enkele jaren aan de poort en in de tribunes van het stadion als ticketcontroleur.

Jacques is – ondanks zijn hoge leeftijd – maandagochtend plots en onverwacht gestorven.

De club wenst de familie en vrienden van Jacques veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Een foto van Jacques van enkele jaren geleden, als controleur in de tribune:


Ruimte voor externe advertenties: