fbpx

Eerste contract voor jonge verdediger Senne Hermans: “Knap van Racing”

De laatste speler in de 24-koppige A-kern voor komend seizoen stellen we vandaag voor. Senne Hermans stroomt, net als Arn Spiessens, door vanuit de beloften.

Senne Hermans, geboren in 2004, is 18 jaar. De centrale verdediger heeft bij Racing een contract voor twee seizoenen ondertekend.

“Ik heb mijn hele jeugd in de verdediging gespeeld”, zegt Senne. “Eerst bij Reet, dan bij Rupel Boom (U9-U15) en vervolgens Beerschot, tot de U18.”

“Dat was een heel mooie tijd, zeker bij Beerschot, waar we tegen ploegen speelden als Genk en Anderlecht en deelnamen aan grote toernooien met gereputeerde clubs.”

“Ik heb er veel geleerd van goeie trainers. Net als in Boom trouwens, waar ik momenteel woon.”

“Ik kon bij Beerschot blijven, maar was er niet zeker van mijn speelminuten. Daarom koos ik vorig seizoen voor de beloften van Racing. Het plan van de club sprak me heel hard aan.”

Je trainde vorig seizoen al met onze A-kern, niet?

“Juist. En matchen spelen deed ik met de beloften. Wat ik van de A-kern vind? Een zalige groep. Ik was aanvankelijk wat zenuwachtig, maar die gasten trekken je mee en leren je pas echt hoe het voetbal in elkaar zit.”

“Een domper op mijn groei was mijn enkelbreuk eind vorig seizoen. Tijdens een match op Eppegem heeft een tegenstander een bewuste overtreding op mij gemaakt.”

“Ik ben meteen naar het ziekenhuis gebracht en daar is de breuk in mijn enkel vastgesteld. Ze wilden de breuk zonder operatie laten genezen, maar op 6 april ben ik uiteindelijk toch onder het mes gegaan.”

“Net als Arn Spiessens revalideer ik nu bij Racing-kine Dean Cruydt. Het herstel verloopt beter dan verwacht, ik zit voor op schema.”

Volgende week begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Haal je dat?

“Ik mag binnenkort op het veld aansluiten, maar in de duels moet ik het nog een beetje rustig aan doen.”

“De voorbije twee weken deed ik baloefeningen met de kine. Dean heeft me heel goed opgevangen en weet duidelijk waar hij mee bezig is. Ik kijk hard uit naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

“Ik weet dat ik hard zal moeten werken, want Racing beschikt over een zeer sterke spelersgroep. Mijn werkpunten ga ik zelf aanpakken: nog meer durven en nog meer incasseren, opstaan en weer doorgaan.”

Wat voor een verdediger ben jij?

“Voetballend ben ik vrij goed, ik ben stevig in het duel, rechtsvoetig en kopbalsterk.”

“Virgil van Dijk is mijn voorbeeld als centrale verdediger. Hoe hij rustig blijft aan de bal en zo ook rust in de ploeg brengt, dat is klasse. Belgische voorbeelden? Dan denk ik aan types als Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.”

Je hebt voor 2 jaar getekend. Een mooi moment?

“Absoluut. Ik zat midden in een blessure en werd opgeroepen voor een gesprek. Bleek dat ik een contract kreeg. Dat had ik niet zien aankomen. Ik vind het echt knap van Racing dat de club dit voor mij doet.”

“Het Racing-gevoel zit er bij trouwens al volop in. Met de jonge spelers zijn we vorig seizoen naar alle matchen van de eerste ploeg komen kijken.”

“We vormen een tof groepje en hebben tijdens de matchen kunnen genieten van de supporters, die een speciaal gevoel in de club brengen.”

Proficiat met jouw contract, Senne, en heel veel succes de komende jaren op Racing!

Nog enkele actiefoto’s van Senne: