fbpx

Een nieuwe Racing-sponsor: Wallabieke, voor jouw honing, bier (en veel meer)

Hadden jullie op onze sponsor-pagina al “Wallabieke” zien staan? Wallabieke is onze meest recente sponsor. Een speciale sponsor bovendien!

Wallabieke is het levenswerk van Bart Callaert. Eind jaren 90 werkte Bart als jobstudent in dierenpark Planckendael. Hij was/is gefascineerd door de natuur, en zeker door de kleine wallabies (kleine tot middelgrote kangoeroes). Wallabie werd zijn digitale bijnaam en later zou Bart thuis zelf ook wallabies houden.

Enkele jaren geleden startte Bart in Buggenhout met een klein moestuintje, dat snel uitgroeide tot een heuse ecologische tuin. Gaandeweg raakte Bart geïnteresseerd in honingbijen. Hij schafte zich een geweven bijenkorf aan, volgde in 2014 een eerste imkeropleiding en de bal ging aan het rollen.

Toen hij een naam voor zijn imkerij-hobby zocht, hield hij “Wallabieke” boven de doopvont. Intussen is Bart een echte ondernemer geworden en mag hij zichzelf “keurmeester” en “lesgever” noemen.

Een foto van één van de winkels van Wallabieke (lees verder onder de foto):


Eerst honing, daarna nog veel meer lekkers

Waar Bart als imker eerst alleen honing verkocht, is zijn gamma intussen enorm uitgebreid. Met Wallabieke biedt hij de puurste lokale honing en bijenproducten aan, koud geoogst en met de grootste zorg behandeld. De productie gebeurt lokaal en ambachtelijk.

“Onze honing is gegarandeerd 100% Belgisch. Imkerproducten van bij jou uit de buurt zijn extra goed voor de gezondheid. Ze zijn niet industrieel bewerkt en zijn kwalitatief superieur”, zegt Bart.

“Bij ons weet je wat je eet, en weet je dat je enkel kwaliteit in handen krijgt. Overbodige bewaarmiddelen, kunst- en smaakstoffen worden volledig uitgesloten.”

“We streven naar een zo verpakkings- en afvalvrij mogelijk gamma. Bij ons vind je nagenoeg geen plastics, wel herbruikbare glazen verpakking of koop je gewoon in bulk.”

Zoals gezegd: Wallabieke is een sterk merk geworden. En er is meer: zo is Bart enorm trots op Wallabierke. Eén lettertje verschil, maar een ander product.

“Wallabierke is een fruitig, kruidig complex bier met een zacht-bittere afdronk. Onze bijen zwermen uit in de streek rond Buggenhout en Dendermonde en zorgen voor de intense honing die tijdens het brouwen gebruikt wordt voor dit bier. Wallabierke is een hoog gistingsbier met nagisting in de fles”, vertelt Bart.

Bart en Wallabierke (lees verder onder de foto):


Tripel- en andere versies

Van Wallabierke bestaat ook een Tripel-versie. Verder brouwt Bart de Citriodora, een kruidige variant met een iets frisser karakter, en een aantal fruitbieren zoals kersenhoningbier en frambozenhoningbier, met een meer zurige en zoetere toets.

En nog stopt het niet. Bijenwas werkt huidbeschermend en vochtvasthoudend. Daarom is die was een dankbare basisstof voor natuurlijke huidverzorgingsproducten. Ook daar heeft Bart een mooi gamma van ontwikkeld, dat uitloopt in het merk “Natural Bee’auty”, dat onder meer bijenzalf, lippenbalsem en arnicabalsem aanbiedt.

Bart is intussen ook lesgever geworden. Wil je meer weten over bijen, imkeren en alle producten die er kunnen uit voortvloeien? Bart Callaert geeft workshops en komt ook naar scholen. “Daar bied ik zowel de theorie als de praktijk aan. Als het weer het toelaat, geef ik een demonstratie met echte bijen.”

“Racing is nog altijd mijn favoriete voetbalclub”

De hamvraag: hoe komt Bart Callaert als sponsor bij Racing Mechelen terecht?

“In 1979 ben ik geboren in Mechelen. Ik ben dus een rasechte Maneblusser. Mijn ouders woonden in de Electriciteitsstraat in de befaamde appartementen met uitzicht op Racing.”

“We hebben altijd zichtbaar gesupporterd voor Racing Mechelen en dat heeft zijn hoogtepunt gekend tijdens de periode dat ik aan de Oude Antwerpsebaan woonde en jarenlang het clubblad sponsorde.”

“Door te verhuizen naar Buggenhout is het actief supporteren onmogelijk geworden, vooral omdat ik het professioneel enorm druk heb. Maar Racing is nooit uit mijn hart gegaan.”

“Sinds de opening van mijn winkel met lokale, duurzame en verpakkingsvrije producten is Wallabieke enorm gegroeid. We willen nu een grotere regio bereiken en dat wou ik dan ook combineren met sponsoring voor mijn favoriete voetbalclub.”

“Deze stap zie ik als een eerste aanzet. We hopen spoedig meer drankgelegenheden en verkooppunten voor onze honingbieren en honingproducten in het Mechelse aan te leveren. We willen net als Racing groeien en willen bij een succesverhaal bij Racing en de deelnemende supporterscafés alvast de belofte aangaan voor meer sponsoring.”

“We hebben winkels in Buggenhout en Sint-Niklaas, maar via ons www.eigenbodem.benetwerk willen we vanaf 2021 Vlaanderen veroveren en ook andere producenten die kleinschalig en zelf producten kweken of maken tot bij de consument brengen”, besluit Bart.

Bart, bedankt voor jouw sponsoring!

Supporters, klik hieronder op de links en aarzel niet om bij Bart iets te kopen, zeker nu de eindejaarsperiode er aankomt. Het gamma is uitgebreid en de moeite waard om jezelf en je vrienden/familie te verrassen met een leuk en gezond cadeau!

Nuttige links:
klik hier voor de website van Wallabieke
Wallabieke heeft winkels in Buggenhout en Sint-Niklaas
Wallabieke heeft uiteraard ook een uitgebreide webshop

Wie sponsort Racing?
klik hier en bekijk onze sponsor-pagina

Wil jij Racing ook sponsoren? Mail dan naar onze commerciële verantwoordelijke Adriano Currenti, op adriano.currenti@racingmechelen.be.