Doelman van 2010-2020 Griffin De Vroe: “Ik draag jullie voor altijd in mijn hart”

Griffin De Vroe is de Racing-doelman van het decennium 2010-2020. De keeper reageert zeer opgetogen met deze erkenning.

De voorbije week konden alle supporters in een poll op Facebook kiezen wie voor hen de beste keeper van het voorbije decennium was.

Griffin De Vroe kwam met overmacht als winnaar uit de bus. “Deze verkiezing betekent heel veel voor mij. Dit streelt mijn ego”, reageert Griffin.

“Van alle ploegen waar ik gespeeld heb, is Racing Mechelen me dan ook het meeste bijgebleven. In positieve zin uiteraard.”

“Ik heb me op Racing het meeste voetballer gevoeld, mede door de groep die we toen hadden en de supporters. We hebben er een leuk verhaal geschreven met de promotie naar de toenmalige 2e klasse.”

“Die promotie is meteen ook de leukste herinnering die ik aan Racing overhoud. We hebben de titel gepakt op het veld van Izegem, met een massa meegereisde supporters en de bestorming van het veld. Toen we terugkeerden naar Mechelen werden we op Racing als echte helden onthaald.”


Bekeravontuur op Genk en RSCA als ander hoogtepunt

Ook de wedstrijden in de beker tijdens het seizoen 2014-2015 staan bij veel Racingers in het geheugen gegrift. Ook bij Griffin De Vroe.

“Die bekercampagne is inderdaad ook een van mijn mooiste herinneringen: we gingen eerst met 0-1 winnen op Genk en lootten daarna een topaffiche op Anderlecht, waar Tielemans en Dendoncker ontbolsterden.”

“Een uur na de wedstrijd waren al die supporters van Racing nog aanwezig in het Constant Vanden Stock-stadion, waar ze maar bleven zingen. Dat zijn kippenvelmomenten die je bijblijven.”

(foto’s van de matchen op Genk en Anderlecht, lees verder onder de foto’s:)Na Racing bij twee andere clubs terechtgekomen

“Na mijn vertrek bij Racing was ik 4 jaar actief bij Vigor Wuitens Hamme. Daar ben ik ook van 3e mee naar 2e klasse gepromoveerd.”

“Afgelopen seizoen speelde ik in 2e amateur voor KSV Oudenaarde, waar ik ook een heel mooi seizoen beleefd heb. We zijn 4e geëindigd, na Knokke, Izegem-Ingelmunster en Ronse.”

“Maar op Racing heb ik dus mijn mooiste jaren beleefd, met de geweldige aanhang, de charme en de historie die de club uitademt.”

“Ik wens de supporters en al wie op Racing actief is het beste toe. Ik zal jullie voor altijd in mijn hart dragen!”

Bekijk hieronder de videoboodschap van Griffin: