Doelman Ledent maakt rentree na schouderblessure

Frederic Ledent heeft zijn comeback gemaakt na een schouderoperatie die hem enkele maanden aan de kant hield. De doelman speelde maandagavond een hele wedstrijd met de beloften.

Maandagavond kwam de leider in het klassement op bezoek in het Oscar Vankesbeeckstadion, namelijk KVK Tienen.

De partij begon aardig voor Racing, met Savio Stoffels die als eerste een poging ondernam. Een tiental minuten later was het opnieuw Stoffels die de verdediging van Tienen in de problemen bracht. Toen hij op weg was naar doelman Brecht Mombaerts werd Stoffels onderuitgehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wilde geen penalty toekennen.

Scheidrechter Edward Vandyck wilde Tienen ook geen strafschop geven nadat Fatih Calgan onderuit was gehaald.

Tienen had het lastig tegen een goed georganiseerd Racing en kon ook rekenen op Frederic Ledent, die een poging van Bryan Yoka W’Olinga wist af te stoppen.

Toen Terence Kouvoua Toutou een kans van Kevin Yagan ontnam, was het de vraag of dat binnen of buiten de 16 was. De scheidsrechter legde de bal net buiten het strafschopgebied, zodat Nils Van Delm voor gevaar kon zorgen. Hij trof de vierkoppige muur van Tienen.

In het laatste kwartier van de eerste helft kon Yoka W’Olinga bijna profiteren van een uitschuiver bij Racing: hij besloot over het doel van Ledent.

Toch moest Ledent zich gewonnen geven toen Fatih Calgan het duel won tegen Lasha Zurabishvili, 0-1 net voor de rust.

Racing speelde een aardige eerste helft tegen leider Tienen en trok de lijn na de pauze door. Dat resulteerde vroeg in de tweede helft in een doelpunt van Stoffels, die op het gepaste moment voor doel opdook na een voorzet van Yagan (1-1).

Op het uur was het opnieuw hetzelfde duo dat voor doel van Brecht Mombaerts voor vuur zorgde.

Daarna waren de betere kansen voor Tienen. Yoka W’Olinga wist te profiteren van slecht uitverdedigen bij Racing (1-2), opnieuw was groen-wit op achtervolgen gewezen.

In de slotfase kreeg Racing nog een derde doelpunt te slikken na een solo-actie van Gregory Appiah-Twum.

1-3 bleef het. Racing kon de leider tot een kwartier voor het einde het vuur aan de schenen leggen, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

De wedstrijdgegevens:

KRC Mechelen: Frederic Ledent, Lasha Zurabishvili, Karel Vermeulen, Sabri Hmouda, Brian Vermeij (76’ Alfphe Kandza Ndoumbele), Arno Robert, Steffen Denruyter (64‘ Mohamed Ali Ouali), Kevin Yagan, Savio Stoffels, Nils Van Delm, David Olensky

KVK Tienen: Brecht Mombaerts, Thibo Jacqmotte, Terence Kouvoua Toutou (54’ Florian Gos), Stefaan Geerkens, Ricardo Prado Hernandez, Gregory Appiah-Twum, Fatih Calgan (75’ Robbe Trogh), Abdelkarim Arabat (52’ Anthony Ngobila Mayo), Hamza Lagrib, Bryan Yoka W’Olinga (82’ Bastian Palma Rojas), Bradley Zinga Mbenza-Kuti

Doelpunten: 39’ Fatih Calgan 0-1, 49’ Savio Stoffels 1-1, 71’ Bryan Yoka W’Olinga 1-2, 88’ Gregory Appiah-Twum 1-3