“Dit willen we volgend weekend absoluut rechtzetten”

Racing likt zijn wonden na de 3-1 in Zoersel. Trainer Dave De Herdt heeft een slapeloze nacht achter de rug.

“Ik ben laat gaan slapen en ik was vanochtend zeer vroeg wakker”, verwoordt de coach hoe hij zich maandagochtend voelt.

“We zijn te slap begonnen aan de match en door 2 misverstanden stonden we na 17 minuten 2-0 achter. Dan moet ik er geen tekening bij maken dat je op een zwaar en hobbelig veld een zeer moeilijke namiddag wacht.”

“Zoersel speelde in de organisatie en mocht van de ref zeer potig spelen. Ik heb alle begrip voor de gele kaart die Jens Heyvaert kreeg, maar ervoor deed de ref niks tegen natrappen bij Zoersel en een paar fases met de voet vooruit. Dat is niet consequent en daar heb ik een probleem mee.”

“Na de 2-0 speelden we te overhaast en slordig, leden we te veel balverlies. Toch scoor je dan de 2-1 en hoop je de rust in te gaan met een gelijke stand.”

Maar dat lukte niet. Welk gevoel hing er in de kleedkamer?

“Er leefden zeer veel frustraties. Het gevoel is dat je als voetballende ploeg niet beschermd wordt. Ik vraag absoluut niet dat men Racing bevoordeelt. Zeker niet. Maar wel dat men consequent is.”

“Toch geloofden we er nog in bij de start van de 2e helft. Vol goeie intenties zijn we weer op het veld gestapt. Jammer genoeg misten we op het uur een verschrikkelijk grote kans. Op de kleine backlijn kon Carrez trappen, maar jammer genoeg botste de bal plots op, waardoor Gregory er geen vat meer op kreeg.”

“Als het daar 2-2 geworden was, was de match in ons voordeel gekanteld. We zijn ook daarna op de muur blijven beuken, maar twee duidelijke strafschopfases die niet gefloten werden en een bal op de lat hielpen ons geen meter vooruit.”

Op het einde krijg je dan de 3-1 binnen.

“Ik had net Bram Kerckhofs in het veld gebracht voor Kevin Eyeson, voor extra power en offensieve impulsen. Ik heb Bram na een tijdje mee in de spits gezet om met de lange bal te spelen, maar 2 minuten later maakte Zoersel de 3-1.”

“Dan is het boeken dicht, denk je. Maar ook dan hebben we er nog alles aan gedaan om minstens één doelpunt te scoren. Dat is niet gelukt. Dat is zeer zuur.”

“Ik heb de spelers na de wedstrijd even toegesproken in de kleedkamer en ben daarna meteen naar de bus gegaan.”

Het is de tol die Racing moet betalen: elke tegenstander plooit zich dubbel tegen ons.

“Elk duel is bikkelhard. Zelfs als we tegen een team met 3-0 voor staan, blijft de tegenstander die duels vol aangaan. Die ploegen tonen een ongelofelijke mentaliteit tegen ons. Ik stel vast dat ze dat niet elke week aan de dag kunnen leggen.”

“Wij zijn daar een hele tijd goed mee omgegaan. 9 weken lang hadden we niet verloren, ook al hebben we wel eens een moeilijk moment beleefd. Je weet dat een nederlaag dan steeds dichter komt, maar dat wil je een week voor de topper tegen De Kempen niet meemaken.”

De match tegen De Kempen kan als revanche dienen?

“We laten op een verkeerd moment punten liggen, maar het positieve daaraan is dat we dit absoluut willen rechtzetten volgend weekend. Want als we verliezen van De Kempen zou de kloof groeien tot 11 punten. Onze motivatie is er alleen nog groter op geworden.”

“Kijk: als je 20 op 30 pakt in periode 1 en nu 6 op 9 in periode 2, dan zit je op kampioenenkoers. Oké, er staan 2 ploegen boven ons. Als dat aan het einde van het seizoen nog zo is, dan moeten wij ons focussen op de eindronde.”

“Maar we geven ons absoluut nog niet gewonnen, hoor. We gaan er de komende weken opnieuw alles aan doen om overwinningen binnen te halen.”

“De weg is nog heel lang. We moeten nu vooral naar onszelf kijken en niet naar anderen. Voor mij mag het vanavond al opnieuw een wedstrijd zijn.”

Bedankt voor de terugblik, coach.

We geven niet op en kijken met veel goesting uit naar de topper zaterdag tegen De Kempen!

Ruimte voor externe advertenties: