De reactie van de coach na de eerste groepstraining

Bij Racing stond maandagavond de eerste collectieve training op het programma. Na afloop vroegen we aan onze nieuwe T1 – Dave De Herdt – wat hij had opgestoken van deze eerste oefenstonde.

Coach, kan je tevreden terugblikken op deze eerste groepstraining?
“Absoluut, de eerste indruk was zeer positief. Ik heb een heel gretige groep aan het werk gezien, de jongens toonden veel bereidwilligheid. Ik had er een paar uitgepikt waarvan ik op voorhand een aantal zaken had opgevangen – dingen die een trainer niet graag hoort – maar zij hebben vandaag alvast een eerste goede indruk op mij gemaakt en ik hoop dat dat wederzijds was maar dat zal de toekomst wel uitwijzen.”

Heb je een eerste impressie kunnen opdoen qua aanwezige sterkte en potentieel van deze groep?
“Ik had me reeds een eerste indruk kunnen vormen voor aanvang van deze eerste training en dat is vandaag allen maar bevestigd geworden. Een aantal spelers hebben me meer laten zien dan ik van hen had verwacht, dat is uiteraard zeer positief dat kan ons alleen maar beter maken.”

“Alleen zie je dat we vanavond op het trainingsveld maar met vijftien spelers staan, waarvan twee doelmannen en twee spelers van de beloften. Er zijn twee jongens – Van Der Zyp en Knipping – die twee dagen uitstel hebben gekregen omwille van vakantie, zij zullen de groep woensdag vervoegen. Als je daarbij de drie gekwetsten bijtelt heb je uiteraard niet veel overschot. Normaal gezien zouden er twintig op het veld moeten staan, we zullen wel zien hoe we dit in de nabije toekomst zullen kunnen oplossen.”

“De belangrijkste conclusie na deze training is dat ik een heel goede groep aan het werk heb gezien.”

*De fotoreportage van deze eerste groepstraining kan je via deze link op onze Flickr pagina bekijken.
*Een korte video impressie kan je hier op ons YouTube-kanaal bekijken.