De Racing-beloften zijn te sterk voor Houtvenne

De belofteploeg van Racing heeft maandagavond thuis makkelijk gewonnen van Houtvenne. Een vroeg doelpunt effende het pad voor de overwinning.

Na amper 1 minuut spelen was het al raak: Savio Stoffels vond de weg naar het doel van Houtvenne, 1-0.

Stoffels kreeg daarna een nieuwe kans, aangever met dienst was Yannick Dierickx.

Kansen vielen er dan weer nauwelijks te bespeuren voor Houtvenne. Gevolg: Racing-doelman Loic Aguilar Espinoza beleefde een kille avond.

Halverwege de eerste helft mocht de bezoekende doelman Matthias Turelinckx zich opwarmen toen Dean Malezsewski uithaalde.

Racing ging de rust in met een voorsprong, na een helft waarin het gedreven speelde.

Na vijf minuten in de tweede helft kon Racing de score verdubbelen toen Malezsewski kwam aandrijven en Alessandro Pignoloni de afwerking voor zijn rekening. “Pipo” devieerde de bal in doel, 2-0.

Racing ging voluit en het was Malezsewski die het derde doelpunt aan zijn voet had. Hij omspeelde de doelman, maar zijn poging verdween naast het doel.

Lang duurde het niet of Pignoloni trof vanuit een moeilijke positie een tweede keer raak: hij legde de 3-0-eindstand vast.

Houtvenne kon er niets tegenoverstellen. Racing behaalde een verdiende thuisoverwinning met een gemotiveerde ploeg die als blok speelde.

De wedstrijdgegevens:

Racing Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Helder Ditutala Lima, Lasha Zurabishvili, Dean Malezsewski, Arno Robert, Steffen Denruyter (82’ Mohamed Ali El Ouali), Yannick Dierickx (72’ Himanish Beynaerts), Savio Stoffels, Thibault Borrens, David Olensky (72’ Karel Vermeulen), Alessandro Pignoloni

KVC Houtvenne: Matthias Turelinckx, Kasper Melis, Zeb Cannaerts, Joran De Munter, Brent Wauters, Michiel Verboven (82’ Brick Wauters), Thibeau Caes (82’ Lukas Vos), Brent Verlinden (46’ Dries Aernouts), Jitse Helsen, Zico Maes, Seth Van Dessel (46’ Mohamed Camar Keita)

Doelpunten: 1’ Savio Stoffels 1-0, 50’ Alessandro Pignoloni 2-0, 52’ Alessandro Pignoloni 3-0