De Racing-beloften winnen van Berlaar Heikant

Racing 2 nam het vrijdagavond op tegen Berlaar Heikant, dat voor aanvang van deze ontmoeting een overwinning meer telde dan groen-wit.

Al in openingsfase kreeg Racing de kans om te scoren, maar op een onbegrijpelijke manier werd alsnog gemist. Twee Racing-spelers stonden vrij voor doel, maar geen van beiden kon de bal raken. Op het kwartier brak Alec Mertens door en bediende Henoc Wabeno Ndontoni, de bal belandde tegen de paal. Wat later was het dan toch raak: Anass Abattoy kon de bezoekende doelman Thibaut Lauwers verschalken.

Het enige wat Berlaar Heikant er kon tegenover stellen was een poging vanop dertig meter van Arno Van Hove. Met Mertens had doelman Lauwers zijn handen vol, eerst moest hij een vrije trap in twee tijden afstoppen en even later miste Mertens nogmaals een kans op de 2-0. Nog voor de rust lukte het Racing dan toch nog om een tweede doelpunt te scoren, het was Anass Abattoy die op een hoekschop van Tim Lambrechts kon binnentikken.

Na een uur was er even opwinding toen Berlaar Heikant een doelpunt claimde na een tussenkomst van Loic Aguilar Espinoza. Had de bal de doellijn overschreden of niet? De ref besliste dat dit niet het geval was. Even later kwam Driss Amri kwam oog in oog te staan met de Heikantse goalie, maar zijn poging werd door de doelman onschadelijk gemaakt.

Berlaar Heikant toonde gedurende de tweede helft meer weerbaarheid, zo moest doelman Espinoza redding brengen op een poging van Yari Lannoo. Toch was het Mertens die door het hart van de bezoekende verdediging drong en de 3-0 eindcijfers op het bord zette.

Racing komt in het klassement zo op gelijke hoogte van Berlaar Heikant.

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Karel Vermeulen, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Tim Lambrechts, Henoc Wabeno Ndontoni, Yaron Coen, Alec Mertens, Gabriel Basous, Wekil Schierl, Anass Abattoy, Sean Ceulemans

FC Berlaar Heikant: Thibaut Lauwers, Jari Berghmans, Sander Willocx, Elias Cooreman, Arne Meynaerts, Jordi Janssens, Senne Wets, Maxim De Borger, Jari Laureys, Jonas Berghmans, Arno Van Hove, William Dias Morais Yari Lannoo

Doelpunten: 17’ Anass Abattoy 1-0, 40’ Anass Abattoy 2-0, 79’ Alec Mertens 3-0