De Herdt: “Ik verwacht een antwoord in Berg en Dal”

De volgende weken worden de prijzen uitgedeeld. Na de nederlaag van vorig weekend wacht zondag de verplaatsing naar Berg en Dal.

Dave De Herdt had er stevig de pest in vorige zaterdag. Maar de volgende opdracht wenkt, dus is het zaak snel weer op te staan.

Coach, hoe blik je terug op de bittere 0-1 tegen Antonia?

“Ik was bijzonder boos na de match. Mensen die in de catacomben rondliepen zullen wel even geschrokken zijn.”

“Verliezen kan altijd, maar niet op die manier. We zeggen al weken dat we als team te voorspelbaar zijn en dat tegenstanders zich aan ons hebben aangepast.”

“De 21 op 21 verbloemde dat enigszins, maar je kon zien dat de ruimtes centraal zeer klein werden. Daarom werken we al enkele weken aan onze backs, die ik in de laatste 32 meter aan de bal wil zien komen om zo het centrum te vermijden.”

Centraal heeft Racing al vaak het verschil gemaakt, maar dat lukte niet tegen Antonia.

“We zijn centraal ijzersterk, getuige de vele doelpunten en beslissende passes door het centrum.”

“Maar dat lukt niet altijd en als je dan zoals afgelopen weekend vooraf zegt dat de ruimte op de flank ligt, dan ben ik boos dat de spelers daar niet beter mee omgegaan zijn. Wat ik ook riep: niks hielp.”

“Achteraf is het dan nog dubbel zo erg, omdat Lille verliest op Nijlen. Dat hoorde ik pas achteraf, want tijdens de match wil je daar niet mee bezig zijn.”

“We creëerden amper gevaar. Als we dan eens vanaf de flanken kwamen, was de voorzet niet goed of goed genoeg, of was de bezetting voor doel niet voldoende.”

Is dat dan een offday?

“Ik wil dat best benoemen als een offday, maar dan verwacht ik wel een antwoord dit weekend.”

Verandert de nederlaag iets aan jullie intenties en ambities?

“Neen, dat heb ik ook aan de spelers gezegd. Mentaal heeft iedereen een “patat” gekregen, maar net zoals ons programma lastig is, is dat van Lille ook niet van de poes.”

“Zij hebben ook nog 2 lastige derby’s tegen Berg en Dal en Wezel. Als wij opnieuw een reeks neerzetten, kunnen we druk blijven zetten.”

“En zo lang er geen officieel bericht is van de KBVB dat de 2e plaats volstaat, mikken we op de 1e plaats. Als sportman moet je altijd voor het hoogste gaan, ook al heb je het niet zelf in de hand. Pas als het mathematisch niet meer kan, zullen we ons neerleggen bij de situatie.”

Waar heb je deze week de klemtoon op gelegd in de trainingen?

“De velden op OVK stonden onder water, maar gelukkig konden we twee keer terecht op de kunstgrasvelden van Muizen.”

“Donderdag heb ik de spelers geconfronteerd met de beelden van vorig weekend. Uiteraard is er verder gewerkt op de bezetting voor doel en flankballen. Daar wil ik nu graag resultaat van zien.”

Zijn er geschorste, geblesseerde of zieke spelers?

“Lee Roy De Keersmaecker komt terug uit schorsing. Jens Heyvaert vervangt hem op de strafbank. Jens Morissens revalideert na zijn operatie en Yaron Coen is ook geblesseerd.”

Berg en Dal is een taaie klant, getuige de 0-0 in de heenronde. Wat is het voor een ploeg?

“Sinds het ontslag van hun trainer is het niet meer dezelfde ploeg. Onder de vorige coach stond er een heel sterk blok en was er een stevige organisatie. Onder Kevin Oris proberen ze meer vanuit hun eigen kwaliteiten vooruit te voetballen.”

“Zij moeten ook voluit voor de 3 punten gaan met het oog op de eindronde. Wij willen uiteraard iets rechtzetten en de 3 punten meenemen naar Mechelen.”

Succes zondag in Berg en Dal!

Supporters, op post om de ploeg te steunen!

Ruimte voor externe advertenties: