fbpx

De beloften zijn een maatje te groot voor Diest

Na een overwinning en een nederlaag hebben de beloften winst geboekt op het veld van Diest.

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor Racing, via Van Nuffel. Ook Bessedjerari deed zijn duit in het zakje, maar de Diest-doelman liet zich niet verrassen.

Net voor het kwartier was het Diest dat Racing-keeper Kobe De Smet aan het werk zette met een vrije trap. Diest kon De Smet daarna nog nauwelijks bedreigen.

De laatste aanval van de eerste helft was voor Bessedjerari, die naast doel trapte.

Racing had de wedstrijd onder controle en hield Diest ook na de rust stevig in de greep.

De eerste kans was opnieuw voor Van Nuffel, die zijn kans in hoekschop zag verwerkt.

Halverwege de tweede helft leek Van Nuffel op weg naar de 0-1 toen hij ruimte kreeg. Na een dribbel te veel werd de kans verwerkt in hoekschop.

Drie minuten later dook Addaoui op voor doelman Speelmans. Ditmaal was het een verdediger van Diest die redding bracht.

En even later waagden Espinal en Bessedjerari  hun kans, maar Speelmans redde opnieuw.

Een doelpunt hing in de lucht en kwam er in minuut 83. Ditmaal moest Speelmans zich wel gewonnen geven op een vrije trap van Van Nuffel.

De 0-1 was binnen, zeker toen goalie De Smet Diest in de slotfase nog van een onverdiende 1-1 hield.

Zo staan de beloften na drie matchen met 6 op 9 op positie 4 in het klassement. Wijgmaal is het enige team dat nog over het maximum van 9 op 9 beschikt.

KFC Diest: Luca Speelmans, Eren Yilmazdemir, Ryan Coenen, Redouan Belhafat, Felix Nizeyimana Nibigwi, Chiel Jughmans, Donchamarro Fonkels, Jelle De Smet, Emre Erciyas, Delivio Jackson Avery, Bernardo Sisi Kiyasisa

KRC Mechelen: Kobe De Smet, Robbe Berben, Arno Robert, Senne Hermans, Benyamin El
Addaoui (56’ Yassine Mankouch ), Ilias Van Nuffel, Fawzi Bessedjerari, Anolfi Vasquez
Espinal (80’ Zidane Balli ), Dean Alaers (75’ Wolf Coppieters ), Yegor Mier, Imad Addaoui

Doelpunt: 83’ Ilias Van Nuffel 0-1