De beloften verliezen in Bornem

Het reeksje dat de beloften hadden neergezet is tegen Bornem ten einde gekomen.

Met een onuitgegeven opstelling moest Racing op verschillende positie schuiven in de verdediging.

Het was Bornem dat hevig de strijd aanbond en dat meteen ook letterlijk liet voelen aan Dean Malezsewski en Savio Stoffels. De scheidsrechter hield zijn kaarten op zak.

Rond het kwartier kwam Bornem dicht bij een treffer: Zouheir Saih kopte een hoekschop van dichtbij over doel.

Het antwoord volgde meteen van Malezsewski, met een redding van doelman Wissam Satiss.

Halverwege de eerste helft werd Brian Vermeij aangetikt in het strafschopgebied: strafschop voor Racing. Savio Stoffels trapte de penalty naast.

Enkele ogenblikken later werd Gianni De Ruysscher getorpedeerd door een schot van Salim Mamouni. Even later kwam Racing met de schrik vrij toen een poging van Dien Boudou op de deklat belandde.

Ook Bornem kreeg een penalty, na een fout van Alfphe Kandza Ndoumbele op Boudou. De strafschop werd omgezet door Zouheir Saih, 1-0.

Nog voor het einde van de eerste helft bracht Malezsewski de bordjes weer in evenwicht, met een perfecte uitvoering (1-1).

De eerste kans na de rust was voor Bornem. Niemand was attent op een voorzet van De Graeve, de bal verdween voorlangs.

Bornem bleef met kansen morsen, toen ook Mamouni opnieuw doelman De Ruysscher op zijn weg trof.

Net ervoor had Steffen Denruyter een schoen in zijn been gekregen, hij moest noodgedwongen vervangen worden.

Halverwege de tweede helft was het doelman Satiss die een voorzet van Alessandro Pignoloni verkeerd beoordeelde. Vermeij kon de misser niet afstraffen.

Beide spelers waren eveneens betrokken bij het volgende gevaar. Vermeij had iets te veel tijd nodig om af te werken en Stoffels besloot op doelman Satiss.

In het slotkwartier diepte Bornem de score uit met twee treffers, getekend Jihad Ben Salem en Zouheir Saih.

De wedstrijdgegevens:

SV Bornem: Wissam Satiss, Bjarne Van Beneden (46’  Benjamin De Cock), Zouheir Saih, Rik Verbiest, Yuran Da Cunha, Salim Mamouni, Seppe De Graeve (59’ Yartho Tielemans), Dien Boudou (46’ Jihad Ben Salem), Paavo Verbiest, Gilles De Sager, Kevin De Man

KRC Mechelen: Gianni De Ruysscher, Lasha Zurabishvili, Dean Malezsewski, Mohamed Ali El Ouali, Steffen Denruyter (56’ Wekil Schierl), Savio Stoffels, Alfphe Kandza Ndoumbele, Brian Vermeij, Christopher Veka, Niels Marien, Alessandro Pignoloni

Doelpunten: 37’ Zouheir Saih 1-0 (penalty), 43’ Dean Malezsewski 1-1, 75’ Jihad Ben Salem 2-1, 77’ Rik Verbiest 3-1