De beloften graaien een punt mee tegen Overijse

De beloften zijn maandagavond aan de terugronde begonnen. Ze moesten het thuis opnemen tegen Tempo Overijse. In de heenwedstrijd haalde Overijse het met 4-2. Ditmaal liep het anders.

Racing wist waar het voor stond, al was het in de derde minuut al prijs voor Overijse, met een doelpunt van Mateo Torres Valiente.

Na nog geen kwartier spelen stond het echter al 1-1. Dean Malezsewski profiteerde van een hoekschop van Steffen Denruyter en scoorde de gelijkmaker.

Het was het sein om verder te bouwen. Dat voelde ook Alessandro Pignoloni, hij ging op zoek naar een tweede doelpunt voor Racing, maar stuitte op doelman Niels Dermul.

De spanning bleef voor het doel van Tempo hangen toen Pignoloni en Thibault Borrens meerdere keren tussen een horde van verdedigers de bal in doel probeerden te krijgen.

Ook Malezsewski werd op weg gestuurd – door Arno Robert – maar doelman Dermul was bij de pinken.

Even later was het opnieuw Malezsewski die – op aangeven van Pignoloni – de kans kreeg op een doelpunt, een aarzeling weerhield hem van een doelpunt.

In de slotfase van de eerste helft kwam het doelpunt voor Malezsewski er toch en zo ging Racing net als in de heenwedstrijd met een 2-1-voorsprong de rust in.

Snel na de rust kwam Overijse op 2-2. Het was Sidya Ndione die een Racing-verdediger aftroefde en de gelijkmaker voorbij Loic Aguilar Espinoza binnenlegde.

Diezelfde Espinoza moest Ilyas Ohdour van een doelpunt houden bij een counter van Tempo Overijse. Ook kwam Espinoza goed weg toen hij buiten de backlijn een uitschuiver maakte en in zijn val zijn tegenstander meenam.

Met nog tien minuten voor de boeg was het de ingevallen Mohamed Ali El Ouali die voor Racing op weg leek naar het verlossende doelpunt. Het lukte echter niet.

De score bleef op een gelijkspel steken, met een sterker Racing in de eerste helft en een beter Overijse in de tweede. Racing staat met 9 punten 12e in het klassement, Overijse staat 4e.

De wedstrijdgegevens:

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Helder Ditutala Lima, Lasha Zurabishvili, Karel Vermeulen, Steffen Denruyter (85’ Brian Vermeij), Dean Malezsewski, Arno Robert, Yunus Ozturk (67’ Mohamed Ali El Ouali), Savio Stoffels, Thibault Borrens, Alessandro Pignoloni

Tempo Overijse: Niels Dermul, Jannes Van Remoorte (70’ Abdessamad Essadri), Samba Ndione, Sidya Ndione, Pele Peeters, Niel Dewolf, Mateo Torres Valiente (56’ Ilyas Ohdour), Mathias Van Der Zwalmen, Brendan Sibille (18’  Theo Denys), Nicolas Verdoodt, Diego Barreiro Arca

Doelpunten: 3’ Mateo Torres Valiente 0-1, 14’ Dean Malezsewski 1-1, 40’ Dean Malezsewski 2-1, 57’ Sidya Ndione 2-2