De beloften winnen op het veld van ’s Gravenwezel

Zaterdag gingen de beloften op het veld van ’s Gravenwezel Schilde op zoek naar hun eerste overwinning van 2020.

Het was van vrijdag 25 oktober 2019 geleden – uitgerekend tegen ’s Gravenwezel Schilde – dat de beloften hun laatste overwinning behaalden, het werd toen 2-0.

Voor het eerst nam Raphael Coppens de honeurs als trainer waar na het opstappen van Patrick Luckermans.

Direct van bij aanvang van de wedstrijd werd Racing op de proef gesteld en moest Loic Aguilar Espinoza alles uit de kast halen op pogingen van Xander Tylens en Beau Van Noten. Maar het was aan de overzijde dat er een doelpunt viel, na een kwartier spelen verzilverde Driss Amri een doelkans en stond de 0-1 op het scorebord. Een minuut later was de 0-2 al een feit al, het was nieuwkomer Mohamed Ali Ben Bachir die hiervoor zorgde.

Enkele minuten later wist Amri een actie op te zetten, hij bediende Abdelwahed El Nasiri die echter de kans op de 0 – 3 niet succesvol kon afronden, het schot zoefde net naast de winkelhaak buiten. Nadien kreeg ’s Gravenwezel Schilde enkele kansen op de aansluitingstreffer, maar Yannice Vanderstukken, Ossama Ballani en Van Noten geraakten niet voorbij doelman Aguilar Espinoza.

Net voorbij het half uur zag Michael De Belder de kans schoon om El Nasiri weg te sturen, Driss Amri kon de actie afronden met een derde doelpunt voor de bezoekers.

Enkele ogenblikken later kon ’s Gravenwezel Schilde via Beau Van Noten scoren, na een ongelukkige tussenkomst van Racing-doelman Aguilar Espinoza. Net voor het einde van de eerste helft beging Sean Ceulemans – binnen de 16 – een duwfout op Xander Tyens. De strafschop werd omgezet door Max Graauwmans. Zo gingen we de rust in met een 2 – 3 voorsprong, na een helft waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden.

Een minuut na de hervatting zag Walid Tazani zijn schot naast het kader belanden. Net voor het uur werd ’s Gravenwezel Schilde tot 10 herleid na een tweede gele kaart voor Oussama Ballani. Een minuut later kreeg ook Sean Ceulemans en tweede gele kaart nadat hij het speelveld had verlaten zonder dit aan de scheidrechter te melden.

Met nog negen minuten te spelen kreeg ’s Gravenwezel Schilde een strafschop na een vreemde beslissing, ditmaal werd de strafschop van Graauwmans echter gestopt door doelman Aguilar Espinoza.

Zo trokken de beloften met een overwinning huiswaarts richting Mechelen.

KSK ’s Gravenwezel Schilde: Harry Walsh, Jente Hermans, Jonas Simons, Xander Tylens, Beau Van Noten, Oussama Ballani, Jorg Verstraelen, Max Graauwmans, Lenny Sluyts, Joe Harerimana, Stijn Van Den Rul, Daan Guillaume, Yannice Vanderstukken, Emile Laureyssens

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Victor Guerre, Driss Amri, Walid Tazani, Abdelwahed El Nasiri, Michael De Belder, Gabriel Basous, Reaya Eduardo Lunsanda, Anass Abattoy, Mohamed Ali Ben Bachir, Sean Ceulemans

Doelpunten: 15’ Driss Amri 0-1, 16’ Mohamed Ali Ben Bachir 0-2, 33’ Driss Amri 0-3, 38’ Beau Van Noten 1-3, 43’ Max Graauwmans 2-3 (penalty)