Dave De Herdt: “Laat ons er zaterdag één groot feest van maken”

Na de ontnuchterende nederlaag van zondag in Zoersel is Racing uit op revanche. Maar met De Kempen wacht zaterdagavond opnieuw een lastige klant op OVK.

Het 3-1-verlies op de vorige speeldag kwam hard aan bij Dave De Herdt, maar de coach heeft de knop intussen kunnen omdraaien.

“De nederlaag is bij mij wat langer blijven hangen dan gewoonlijk, maar na de dinsdagtraining is dat gevoel volledig weggeëbd”, zegt Dave.

“Dankzij de groep, want de spelers trainen over het algemeen goed. Dinsdag vond ik hen zéér scherp. Ze hebben laten zien dat ze zich er niet bij neerleggen en dat ze dit seizoen zullen vechten tot de allerlaatste minuut.”

Zag je die nederlaag aankomen?

“Je weet dat hoe langer een nederlaag uit blijft, hoe dichterbij ze komt. We waren al 9 weken ongeslagen en misschien zorgde dat onbewust wel voor wat laksheid.”

“We waren het eerste kwartier gewoon niet bij de les, dat moet je durven toe te geven.”

Hoe reageerden de spelers?

“Zondag zaten de spelers – net als ik – in zak en as. Ieder verwerkt dit op zijn eigen manier. Ikzelf ben even bij de spelers geweest na de wedstrijd, maar zat na 5 minuten al in de bus te wachten.”

“Ik ken mezelf en soms kan ik mezelf beter beschermen door van alles wat afstand te nemen.”

“Tijdens de busrit ben ik even achteraan in de bus gaan zitten bij de spelers en hebben we wat over de wedstrijd nagepraat en al wat vooruit gekeken naar zaterdag. En zoals ik net zei: dinsdag hebben we alle frustraties weggetraind.”

Welke les onthoud je uit zo’n match?

“Dat je elke wedstrijd moet aanvangen als een bekerfinale, want niemand – maar dan ook niemand – die niets met Racing te maken heeft, gunt ons de titel. Maar laat ons al het goede nu niet in twijfel trekken door 15 minuten onoplettendheid.”

“Als je in de eerste periode 20 op 30 pakt en nu in de tweede start met 6 op 9, denk ik dat we op schema zitten. Alleen doen er op dit moment 2 teams het qua puntenaantal beter dan wij. Dat is de harde realiteit, maar die hoort ook bij de sport.”

Is iedereen fit voor zaterdag?

“Buiten Jens Morissens is iedereen weer paraat. Dat geeft me opnieuw wat meer mogelijkheden, al worden de keuzes voor de selecties zo weer moeilijker. Maar dat zijn positieve problemen.”

Is De Kempen ongenaakbaar?

“Daar zal ik zaterdag om 21u45 een antwoord op kunnen geven.”

Zeker. Nog iets te melden?

“Mag ik een kleine oproep doen aan onze fans? Jullie zijn de beste supporters van de reeks! Ik hoop dat we dit zaterdag ook allemaal kunnen laten zien.”

“Wij zijn geen Liverpool of een andere voetbalgrootheid. Onze spelers maken fouten, net als ik en alle anderen. Maar laat ons er zaterdag één groot feest van maken door 95 minuten onvoorwaardelijk achter de ploeg te staan, wat er ook gebeurt. En dan beloof ik dat de spelers desnoods door 3 muren lopen voor jullie.”

“En als het dan echt kan: er mag al vanaf 19u15 gezongen worden.”

Supporters, allemaal op post voor deze belangrijke partij!

Green army, let’s have a party!

Ruimte voor externe advertenties: