“Dat er zaken zullen veranderen, is zeker”

Na de opdoffer tegen Kontich staat de 4e wedstrijd al weer voor de deur. Zondag trekt Racing naar Wommelgem, waar Ternesse wacht.

Dave De Herdt heeft er een intense trainingsweek opzitten met zijn spelers. Hij kijkt uit naar het duel van zondag.

Coach, is het wonden likken na de 3-4 van vorige week?

“Langs de ene kant wel, ja. Het proces dat we met Racing doormaken, is zoals een kind dat leert lopen, met vallen en opstaan. Wij zijn begonnen van 0, met een volledig nieuw systeem, nieuwe spelprincipes en een volledig andere visie op voetbal dan de voorbije jaren.”

“We speelden een degelijke voorbereiding en domineerden tegen hoger aangeschreven teams als Knokke en Duffel. Wel, dan gaat het verwachtingspatroon dat al heel hoog was nog eens als een komeet de lucht in.”

“Terecht? Misschien wel, ja. Maar dan vergeten we waar we vandaan komen als club en elftal. Teams als Nijlen, Ternesse en Kontich bouwen verder op de fundamenten van vorig seizoen, bij ons kon dat niet.”

“En dan durf je al wel eens terug te vallen, zoals ons de afgelopen 2 weken overkwam. Het is dan belangrijk dat je als team niet achter je kijkt, maar vooruit. Even kijken hoe het kwam dat je gevallen bent, analyseren, corrigeren en ervoor proberen te zorgen dat je niet meer valt.”

Welke grote lessen trek je uit die – weliswaar onverdiende – nederlagen?

“Als je 7 doelpunten maakt in 3 wedstrijden kan je niet zeggen dat daar het probleem ligt. Maar de 7 tegengoals zijn er te veel aan.”

“Tegen Hoboken in de eerste match zag ik heel goede momenten, maar speelden we te wisselvallig. Maar we pakten wel de 3 punten. Op Dimpna haalden we te weinig rendement uit een veelvoud van kansen, maar speelden we beter dan tegen Hoboken. We kregen er alleen niet wat we verdienden.”

“Afgelopen zaterdag vond ik onze beste wedstrijd van de 3, maar wedstrijden worden beslist in de 2 doelgebieden, en daar was Kontich duidelijk efficiënter dan Racing.”

“De lessen die we uit die 3 wedstrijden hebben getrokken zijn dinsdag uitvoerig besproken, maar houd ik liever intern. Onze tegenstanders volgen ons met zéér grote ogen. We gaan hen niet slimmer maken dan ze al zijn. Maar dat er zaken zullen veranderen, is wel zeker.”

Wat voor een ploeg is onze tegenstander Ternesse?

“Ternesse is een ploeg met een goede mix van ervaring en jong talent. Ze spelen op dit moment wel verstoppertje, maar hebben absoluut de ambitie om terug te keren naar het nationale voetbal.”

“Enkel en alleen al de ervaring van de toppers als Verhoeven en Snoeys… Neem daar ook nog bij dat ze de snelste aanvaller van de reeks hebben, dan weet je dat er makkelijkere uitwedstrijden zijn dan op het kunstgras van Wommelgem. Dat kunstgras hoeft niet noodzakelijk een probleem te zijn voor ons, aangezien je het tempo de hoogte kan injagen als je de bal hebt.”

Voel je dat de druk groter wordt?

“Het enige dat ik voel, is enorm veel vertrouwen in de groep en dankbaarheid van de supporters voor het voetbal dat we brengen.”

“Over druk moet je niet klagen als je voor een ambitieuze club als Racing tekent. De spelers, de club én technische staf zijn ambitieus, dat is een groot verschil met druk.”

Kun je iedereen inzetten zondag?

“Alec Mertens is een week weggeweest met school, Jens Morissens is ziek geweest en is dus twijfelachtig. Indy Van Bulck heeft op training zijn teen zwaar gekneusd en geraakt moeilijk in een voetbalschoen. Het is afwachten hoe het met die laatste 2 evolueert.”

“Dit is de selectie: Frans, Van Bulck (?), Van Der Zyp, Knipping, Morissens (?), Kerckhofs B., Kerckhofs W., Van Delm, Eyeson, De Keersmaecker, Weydisch, Geysels, Hmouda, Weuts, Doncos, Carrez en Heyvaert.”

Racing, veel succes zondagnamiddag in Ternesse!
Supporters op post!

Praktische info:
– 40 zitplaatsen en 400 staanplaatsen voor Racing
– tickets kosten 10 euro (staan- en zitplaatsen)
– adres: Brieleke 14, Wommelgem