fbpx

Coach Greg voor Racing-Berchem: “Het onderste uit de kan halen”

Zaterdagavond neemt Racing het op OVK op tegen Berchem Sport. Met coach Greg Vanderidt blikken we vooruit op de regioderby.

Na 6 speeldagen staat Racing 4e met 11 punten, Berchem staat op positie 7 met 10 punten. Om maar aan te geven: het wordt een duel om naar uit te kijken.

Coach, eerst even terug naar vorig weekend: welke zijn de belangrijkste zaken die je van de match op Lille onthoudt?

“Het was een goede collectieve prestatie tegen een goede tegenstander met veel duelkracht en lengte.”

“Vooral in de tweede helft na onze gelijkmaker zijn we resoluut voor de overwinning gegaan. Dat we dan beloond worden met de 3 punten is niet meer dan terecht. Het was een deugddoende overwinning.”

Berchem staat een punt onder Racing. Vorig seizoen waren dat geen bijster goeie matchen van Racing tegen hen, hoe zie je het nu verlopen?

“Ik ben blij dat je het zegt. De spelers beseffen dit ook. De wil is in elk geval aanwezig om in elke wedstrijd het onderste uit de kan te halen en als dat niet met combinatievoetbal kan, dan maar op karakter.”

“Zo krijg je de interactie met de supporters zoals het op Lille het geval was. Daar waren onze fans weer geweldig, ze hebben ons in het laatste halfuur mee vooruitgeduwd.”

Hoe staat het met de terugkeer van Hatim Akarom en Nesta Vallez?

“Zowel Nesta als Hatim treden vrijdagavond aan met de beloften op Rupel Boom.”

“Beiden hebben probleemloos met de groep getraind deze week. Nu is het zaak van zoveel mogelijk minuten te maken om wedstrijdritme op te doen.”

“Ook Quinten Van Steenwinkel zal volgende week weer kunnen aansluiten bij de groep.”

Wie mis je zaterdagavond?

“Jaric Schaessens kreeg zaterdag een trap op zijn wreef en zal vrijdag testen of hij speelklaar geraakt. Met Sabri Hmouda nemen we geen risico en wachten we nog een week.”

“Jens De Paepe is geel geschorst, maar Jens Heyvaert (na zijn schorsing) en Nick Spaenhoven (na ziekte) komen weer bij de selectie.”

Succes, Racing!

Supporters, op post!

Praktische info:
– aftrap om 20u
– de poorten en loketten openen om 18u30
– geen buscombi, dus Berchem-fans welkom met de auto

Nuttige link:
Kameleon Renovaties sponsort de matchbal

imoya