Coach Greg voor Petegem-Racing: “Op papier maken we niet veel kans, maar…”

Zondag speelt Racing zijn 3e wedstrijd van het seizoen met échte inzet. In de 4e ronde van de Croky Cup is het lastige Sparta Petegem de tegenstander.

Na overtuigende overwinningen tegen Betekom en Drongen heeft groen-wit zich deze week voorbereid op een confrontatie met een andere club uit 2e amateur.

Met Sparta Petegem krijgt Racing een taaie brok voor de kiezen. Petegem werd vorig seizoen kampioen in 2e amateur A, een reeks met onder meer ook Ninove en Lokeren-Temse, maar besliste geen licentie aan te vragen voor 1e nationale.

Coach Greg Vanderidt weet dat het zondag geen gezondheidswandelingetje zal worden.

Coach, het was een mooie overwinning tegen Drongen. Had je verwacht dat het zo vlot zou gaan?

“Je werkt op bepaalde zaken in de week en je hoopt dat je daar “iets” van terugziet tijdens de wedstrijd. Ik moet zeggen dat ik herkenbare patronen terugzag.”

“En ja, het ging met momenten vlot, maar dat is de verdienste van onze spelers. In die hoge temperaturen die intensiteit tonen – en dan vooral 90 minuten lang brengen – is het bewijs van een uitstekende mentaliteit.”

“De wil, de passie en de grinta zijn dingen die ik eis en die zagen we duidelijk zondag.”

Ben je tevreden dat je nu in ietwat betere temperaturen de voorbereiding op het seizoen kunt voortzetten?

“Absoluut! Onze manier van trainen vergt heel veel energie en intensiteit. Bij zachtere temperaturen is dit allemaal draaglijker.”

Wie zijn de zorgenkindjes richting zondag?

“Zoals altijd verstoppen wij ons niet achter afwezigen. De Racing-fans hebben het recht om te weten wie de afwezigen van het weekend zijn: Nesta Vallez (hamstrings), Jens Heyvaert (knie) en Jerko Guldix (examens) zijn niet beschikbaar op Petegem.”

“Goed nieuws is dat Wout Kerckhofs intussen weer volledig meetraint met de groep.”

Ken je Petegem? 

“Ja. In 2e amateur heb ik er met mijn toenmalige ploeg Eppegem eens een pandoering van jewelste van gekregen. Ik weet de uitslag niet meer… En verleden jaar wonnen we er met Rupel Boom tegen in de 4e ronde van de beker.”

“Het is een ploeg die al jaren samenspeelt en vorig jaar de titel pakte in 2e amateur. Ze kunnen een wedstrijd meesterlijk naar hun hand zetten, ze hebben ervaring en snelheid en zijn tactisch zeer sterk.”

“Dit allemaal onder leiding van trainer Bert D’hondt, die ik zeer hoog inschat als tacticus. We krijgen een duel tussen een promovendus en een kampioen. Op papier maken we niet veel kans, maar het is een bekerwedstrijd…”

Veel succes zondag in Petegem, Greg en de ploeg!

Supporters, op post. De aftrap is om 16u.

Lees/bekijk ook:
alle info over Petegem vind je op hun website
het abo-filmpje van Racing: “Iese, da zen welle”