Coach Greg voor de derby Racing-Jong KV: “Passie, strijd en een extra vonk”

Zondag is er een derby in het Oscar Vankesbeeckstadion. Racing ontvangt de beloften van KV Mechelen, net zoals vorig seizoen.

Na overwinningen tegen Lille, Berchem en Hades staat Racing met 9 op 9 te blinken.

Als we het gelijkspel tegen Rupel Boom en de zege tegen Wezel van de weken ervoor daar nog bijtellen, heeft groen-wit een knappe 13 op 15 op het rapport.

Komt daar zondag nog iets bij? Het is een vraag die we voorleggen aan Greg Vanderidt, die eerst nog even terugkeert naar de 1-4 op Hades Hasselt vorige week.

Coach, je was streng voor jouw spelers na die match. Waarom?

“Ik zeg niet dat het niet goed was, maar het was wel onze minst goeie prestatie van het seizoen.”

“Het werd 1-4, maar cijfers zeggen niet altijd alles. De eerste twee goals waren cadeautjes en de 0-3 was een half cadeau.”

“Snel daarna is Hades op 1-3 gekomen, omdat we het niet slim aanpakten. We drukten niet meer door en waren niet agressief genoeg. Ik zag veel twijfel in balbezit en balverlies.”

“Daarna volgden nog 2 of 3 waarschuwingen van Hades voor wij de wedstrijd in de laatste 20 minuten dan toch weer in handen namen. We scoorden de 1-4, wat nodig was.”

Heb je daar met de groep op teruggeblikt?

“Zeker, want dit mag niet meer gebeuren.”

“Deze week heb ik op training alvast veel grinta, passie en strijd gezien. Gesterkt door de goede resultaten zie je dat spelers zich nóg meer willen bewijzen.”

En misschien ook omdat de derby zondag op het programma staat?

“Ook, ja. Dat kan ook een extra vonk zijn voor een groep die zich sowieso niet spaart.”

“De derby is een mooie wedstrijd. Het is een van de redenen waarom spelers als Alan Mayanga, Maxim Versteeven en Jonas Laureys naar Racing gekomen zijn.”

“Iedereen beseft dat dit een heel mooie wedstrijd is en dat we er iets van moeten maken. We moeten er alleen voor zorgen dat dit de spelers niet verlamt.”

“Gezonde zenuwen: ja, onnodige stress: neen. Ik wil vooral verbetenheid zien en reken op de spelers om de stress niet de bovenhand te laten nemen.”

Wie mis je zondag?

“Sabri Hmouda is nog altijd out. Ik schat nog een week of 3, 4. Ook Arne Knollenburg staat nog een paar weken aan de kant.”

“Hatim Akarom en Nesta Vallez spelen vrijdagavond een hele match met de beloften. Zij stomen zich op die manier klaar voor de eerste ploeg, al zullen zij zondag normaal gezien nog niet in de selectie zitten.”

Vorig seizoen won Racing de twee derby’s, weliswaar telkens nipt. Hoe schat je de kansen nu in?

“Ik ben vorige zondag naar Jong KV tegen Lyra-Lierse gaan kijken en ik zag uiteraard ook al veel videobeelden. Algemeen kan ik zeker zeggen dat Jong KV een sterkere ploeg is dan vorig seizoen.”

“Die jongens hebben vorig seizoen leergeld betaald en je ziet dat ze veel ervaring bijgekregen hebben. Ze hebben geleerd uit hun fouten en staan niet voor niets 3e in het klassement.”

“Jong KV geeft dit seizoen minder ruimte weg, is agressiever en harder in het duel. Technisch en voetballend zijn ze nog even goed als vorig seizoen, dus…”

“Ze hebben zich op de links- en rechtsachter versterkt en hebben op het middenveld met Van Campenhout een jongen rondlopen die heel sterk aanwezig is in dat team.”

“Verder hebben ze talenten als Stanic rondlopen en jongens die al geproefd hebben van het grote werk in het eerste elftal van KV. Zij zijn dus sterker geworden, maar okay: wij zijn dit seizoen ook versterkt…”

Veel succes zondag, Racing!

Supporters, de loketten moeten zondag dicht blijven.

Vrijdagavond tussen 18u en 20u kun je fysiek nog een ticket kopen in het chalet.

Online kun je tot zaterdag 21/10 18u een ticket kopen in onze digitale ticketshop (klik hier).

Aangezien KV Mechelen geen bus(sen) inlegt, zullen er geen KV-supporters toegelaten worden in het stadion.

De poorten openen zondag om 13u, de aftrap van de match is om 14u30. Vanaf 13u zal een DJ plaatjes draaien, aan een desk tussen de fanshop en het chalet.

Kom op tijd en neem zeker op tijd plaats in de tribunes om de opkomst van de spelers niet te missen.