Coach De Herdt over de aangeklaagde 1-0: “Voor mij is er geen probleem”

Zaterdagavond wacht een tweede tegenstander Racing op in de competitie. Groen-wit maakt de trip naar Esperanza Pelt.

Dave De Herdt heeft heel wat aan zijn hoofd. De ziekenboeg baart hem zorgen en als klap op de vuurpijl contesteert Diest de 1-0-overwinning van Racing van afgelopen weekend.

Dave, hoe blik je terug op de match tegen Diest?

“Een openingswedstrijd is nooit makkelijk, daar zit altijd een bepaalde spanning op, een spanning die niet te vergelijken is met een bekerwedstrijd.”

“Ik herinner me onze eerste helft vorig seizoen in de openingswedstrijd tegen Hoboken: dat was ook niet veel soeps…”

“Maar als je zulke wedstrijden dan kan afsluiten met 3 punten, is dat natuurlijk prettig.”

“We hadden dat doelpuntje nodig om tot rust te komen. Onze tweede helft was beter en tot de uitsluiting van Gregory Carrez domineerden we ook.”

“We creëerden geen karrevracht aan kansen, maar dat is de verdienste van Diest. Ik vond dit een zeer degelijk elftal dat volgens mij niet in de problemen zal komen als ze deze lijn doortrekken.”

En hoe kijk je naar hun klacht tegen onze 1-0? 

“Het is een zeer discutabele fase die voor interpretatie vatbaar is. De reglementen zijn daar onduidelijk over. Maar de scheids is baas en zolang er niet gefloten wordt moet je bij mijn weten altijd doorspelen.”

“De controleur van de scheidsrechter steunde achteraf de beslissing die genomen is. Wat mij betreft is er dus geen probleem.”

“De reacties van Diest tijdens de wedstrijd vond ik allesbehalve sportief en laag bij de grond: 90 minuten lang alles aanvechten en de scheids ook na de lichtpanne blijven beïnvloeden dat het licht niet sterk genoeg meer was om zo toch maar de 3 punten te kunnen halen…”

“Dat ze dan nu naar de “groene tafel” trekken zegt veel… Als wij dit vorig seizoen ook hadden gedaan telkens als we ons benadeeld voelden – met beelden naar de commissie trekken – dan hadden we 12 punten meer gehad en waren we kampioen geweest.”

“Het grootste probleem dat ik nu heb, is dat de zaak zaterdag om 11u voorkomt, maar wat met de schorsing van Gregory Carrez ?”

Hoe is de week verlopen?

“Door de vele blessures, kleine kwaaltjes en spelers die in quarantaine zitten, is het al 2 weken zeer moeilijk werken.”

“Dinsdag had ik nog 10 A-kern-spelers… Ik moet een pluim geven aan de mensen van de medische staf die alles op alles zetten om iedereen zo snel mogelijk weer het veld op te krijgen.”

“Als je dan zoals ik zeer wedstrijdgericht werkt, kan je wel begrijpen dat dit nu niet altijd mogelijk is. Maar ik ben een vechter en probeer die mentaliteit volop in de groep te pompen. “What doesn’t kill you makes you stronger”.”

Wie mis je zaterdagavond in Pelt?

“Yannick Put, Wout Kerckhofs, Lars Gysels (quarantaine), Yaron Coen (quarantaine), mogelijk Kevin Eyeson (in afwachting van zijn tweede coronatest), misschien Thomas Weydisch (sukkelt met een hernia in zijn nek) en normaal gezien ook de geschorste Carrez.”

“Dean Doncos, Kurt Weuts en Jens Heyvaert hebben donderdag volledig kunnen trainen, het is wel nog afwachten of ze een reactie ondervinden op die trainingsarbeid.”

“Kaj Knipping is wel opnieuw beschikbaar. Hij heeft zonder pijn meegetraind en is selecteerbaar.”

Jij hebt Pelt woensdagavond met liefst 1-4 zien winnen in Beringen: welke indruk maakte de ploeg op jou?

“Het was een wedstrijd met 2 gezichten, vermoedelijk omdat dit hun tweede wedstrijd in 5 dagen was. De eerste helft was zielloos en zonder drive.”

“In de tweede helft zag ik een ander Pelt, dat druk vooruitzette en verdiend won. Het is duidelijk dat ze over veel aanvallende kwaliteiten beschikken, want de topschutter van vorig seizoen was er niet bij en toch scoren ze 4 keer.”

“Pelt zal zeker meedraaien in de top van het klassement, zij zijn favoriet. Ze hebben de ambitie om te promoveren.”

“Als we iets kunnen meebrengen uit het verre Limburg zal ik zeer tevreden zijn. Want laat ons eerlijk zijn: de redding is en blijft ons eerste doel, wat anderen ook beweren.”

UPDATE vrijdag 16u30: Yaron Coen, Lars Geysels en Kevin Eyeson hebben een 2e negatieve coronatest afgelegd en mogen uit quarantaine.

Racing, veel succes in Pelt!
Aftrap: 20u. Supporters, op post!

Racing-fans die willen gaan kijken, moet zich hier eerst registreren:

https://vxo3fpz7l52totn-apdfreetrial.adb.eu-frankfurt-1.oraclecloudapps.com/ords/r/esperanza_apps/preregistration/registratie?match_code=moPzBWbQcEtycsWAlcGn&type=V