Bittere pil voor Racing: Hades pleegt hold-up op OVK

Racing heeft zijn inhaalwedstrijd tegen Hades Hasselt niet tot een goed einde kunnen brengen.

Groen-wit moest op het laatste nippertje zonder de zieke Yasin Mrani aan de match beginnen. Gregory Carrez keerde dan weer terug uit ziekte.

Na de 1-1 vorig weekend tegen Tongeren liet Racing tegen Hades vanaf de start aanvallende intenties zien. Eigenlijk was het al Racing dat de klok sloeg in de eerste helft.

Scherpe voorzetten in het openingskwartier bij de vleet, maar geen succesvolle. Zo was het Hades dat met een afstandsschot na een kwartier de score opende, 0-1.

De thuisploeg bleef echter gaan. De Limburgse doelman moest een schot redden van Alan Mayanga en nadat Hades nog eens tegen de lat had getrapt, lukte Racing het dan toch om te scoren. Het was Versteeven die een voorzet in twee tijden binnentikte, 1-1.

Even later mikte Carrez net naast de verste paal, waardoor de teams met een gelijke stand de rust ingingen.

In de tweede helft kregen we min of meer hetzelfde spelbeeld te zien: Racing dat de bakens probeerde te verzetten en Hades dat afwachtte. Een draaibal van Schaessens ketste weg op de lat, dikke pech.

Rond het uur moest Hades een gevaarlijke voorzet van Mayanga wegwerken en een pegel van Wout Kerckhofs zoefde over.

Hades moest het spel dus ondergaan, maar kwam net voor het slotkwartier toch weer op voorsprong. Na een haakfout ging de bal op de stip: 1-2.

Racing was nog niet van die opdoffer bekomen of Hades dreigde een tweede keer na de rust en jawel, opnieuw ging de bal voorbij doelman Senne Goossens: 1-3.

Ondanks die achterstand was de match nog niet gespeeld. Toen Racing een zoveelste aanval opzette, kopte een speler van Hades de bal in eigen doel: 2-3 met nog een 10-tal minuten te spelen.

Kon het nog? Een gelijkspel kon inderdaad nog. Ware het niet dat een poging van Carrez opnieuw net naast ging. En zo was het Hades dat helemaal op het einde zowaar nog de 2-4 scoorde, op een moment dat Jerko Guldix zijn 2e gele kaart geïncasseerd had.

Een bittere pil voor Racing.

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert, Schaessens, Ventôse
Rode kaart voor Racing: 91′ Guldix (2x geel)

Doelpunten:
14′ Boonen 0-1,
22′ Versteeven 1-1,
73′ Bertjens 1-2,
79′ Vanratingen 1-3,
82′ Mombaerts (own) 2-3,
93′ Kessels 2-4

Racing speelde met: Goossens, Laureys, De Paepe (46′ Knollenburg), Kerckhofs, Ventôse, Guldix, Heyvaert, Schaessens (80′ Van der Brempt), Carrez, Mayanga (80′ Vallez) en Versteeven.