Beloften verliezen in Wijgmaal

De reserveploeg van Racing heeft afgelopen weekend verloren op Olympia Wijgmaal.

Doelman Gianni De Ruysscher werd vanaf het begin van de wedstrijd belaagd. Eerst kon hij Bono Mertens nog weerhouden van een doelpunt, nadien was het toch raak voor Wijgmaal na een uithaal van Ilias Assalhi: 1-0.

Het was een wedstrijd in één richting en Wijgmaal kreeg zelfs nog hulp aangeboden door slecht inspelen van Racing. Zowel Andreas Dewaet als Jeroen Goor hadden een tweede treffer aan de voet maar het doelpunt bleef uit.

Halverwege de eerste helft was de 2-0 dan toch een feit toen Lennert Van Ransbeeck een flater afstrafte bij Racing.

Op het half uur rook Racing de kans om aan de overzijde de weg te zoeken naar doel. Himanish Beynaerts zag zijn kans naast doel gekopt.

Was dat het moment waarop Racing het heft in handen ging nemen? Niets bleek minder waar.
Wijgmaal werd weinig in de weg gelegd en Mertens kon ongestoord het derde doelpunt scoren.

Nadien volgden nog enkele kansen voor Arne Verstreken en Mertens. Net voor affluiten van de eerste helft leek het moment aangebroken waarop Steffen Denruyter op weg was om de achterstand te milderen. Hij strandde echter op doelman Zeno De Corte.

Met een droge 3-0 werd Racing naar de kleedkamer gestuurd na een helft waarin het een schim was van de ploeg van de maandagwedstrijd tegen Tienen.

Het was muisstil tijdens de rust. Kon Racing de scheve situatie in de tweede helft nog rechtzetten?

Dan was alvast buiten Assalhi gerekend. Tot tweemaal toe kon hij doelman De Ruysscher aan het werk zetten en bij zijn tweede poging was de vierde treffer een feit.

Net voor het uur stond de forfaitscore op het bord via Andreas Dewaet.

Van Racing-kant waagden Alfphe Kandza Ndoumbele en Dean Malezsewski hun kans, maar doelman De Corte bleek de sterkste. Zo viel de 6-0, nadat Verstreken twee spelers van Racing in de luren had gelegd.

In de slotfase zocht Racing nog naar doelpunten, maar het mocht niet baten. Het was een wedstrijd om snel te vergeten.

Wedstrijdgegevens:

Olympia SC Wijgmaal: Zeno De Corte, Bono Mertens, Eberd De Donder ( 46’ Thomas Verhaert ), Lennert Van Ransbeeck ( 57’ Ismail El Iar ), Tibo Janssens, Ilias Assalhi, Thomas Roisin, Armin Van De Vloet ( 57’ Joseph Sylla ), Arne Verstreken, Jeroen Goor, Andreas Dewaet ( 64’ Clauder Vasconcelos )

Racing Mechelen: Gianni De Ruysscher, Himanish Beynaerts ( 65’ Wekil Schierl ), Christopher Veka, Lasha Zurabishvili, Dean Malezsewski, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali, Steffen Denruyter, Brian Vermeij, Alfphe Kandza Ndoumbele, Alessandro Pignoloni

Doelpunten: 8’ Ilias Assalhi 1-0, 23’ Lennert Van Ransbeeck 2-0, 34’ Bono Mertens 3-0, 51’ Ilias Assalhi 4-0, 59’ Andreas Dewaet 5-0, 69’ Arne Verstreken 6-0