fbpx

Beloften verliezen in Diegem

Vrijdagavond waren de beloften van Racing te gast op het veld van Diegem. Groen-wit ging kopje onder.

Nadat Racing vorige week de evenknie was van leider Woluwe-Zaventem gingen de beloften met vernieuwde kracjten op zoek naar de punten op Diegem.

Een zoektocht die al snel in de kiem werd ingesnoerd, want met een verrassingsaanval binnen de eerste minuut was Racing op achtervolgen aangewezen: 1-0. Het was Oussama Ahmidi die de score wist te openen.

Racing kwam in de beginfase van de wedstrijd in de problemen en kon er weinig tegenoverstellen. Doelman Loic Aquilar Espinazo moest enkele keren alert ingrijpen op pogingen van Ahmidi en Igor Czajka. Hij werd ook nog eens bijgestaan door Himanish Beynaerts die een doelpunt voor de lijn moest weghalen.

Enkele minuten later was het toch een tweede keer prijs voor Diegem. Het was Yentl Egerickx die bij een inworp wist te profiteren van mistasten in de verdediging van Racing: 2-0. Racing was nauwelijks bekomen of Igor Czajka stond vrij om de bal over doel te koppen.

In de slotfase van de eerste helft werd Savio Stoffels onderuitgehaald door Mathias Vyncke. De scheidsrechter onthield Racing een strafschop. Meteen erna viel de derde treffer van Diegem toen Egerickx met een omhaal doelman Aguilar Espinoza wist te verrassen.

In de tweede helft kwam Racing beter voor de “avond” en kon het enkele kansjes creëren om te scoren via Karel Vermeulen. Racing moest echter een vierde treffer incasseren door de ingevallen Mouenis Taqi.

De forfaitscore hing in de lucht toen Maxime Pfaff had opgemerkt dat doelman Aquilar Espinoza ver voor zijn doel stond, de bal belandde op het dak van het doel.

Racing zorgde daarna voor wat meer dreiging. Het was Lasha Zurabishvili die zijn kans rook. De poging verdween over het doel en nadien was dezelfde Zurabishvili betrokken bij een actie met Steffen Denruyter. Doelman Jonathan Van Der Meeren moest plat om het schot van Denruyter uit het doel te houden.

Een minuut later was het weer de beurt aan Diegem, met Pfaff die de deklat trof. Het was de enige kans die Diegem nog kreeg, want plots viel letterlijk en figuurlijk het licht uit.

Wedstrijdgegevens:

Diegem Sport: Jonathan Van Der Meeren, Jannes Bautmans, Maxime Pfaff, Igor Czajka ( 61’ Mouenis Taqi ), Oussama Ahmidi, Yentl Egerickx ( 62’ Tibo Van Audenhage ), Ali Barkellil, Mathias Vyncke ( 62’ Oumar Diallo Alpha ), Lucas Braet, Ruben Vyncke, Cedric Mertens

Racing Mechelen: Loic Aquilar Espinoza, Himanish Beynaerts ( 46’ Karel Vermeulen ), Helder Ditutala Lima, Lasha Zurabishvili, Dani Correas Martinez, Steffen Denruyter, Yunus Ozturk ( 46’ Kandza Ndoumbele Alfphe ), Christopher Veka, Savio Stoffels, Thibault Borrens, Alessandro Pignoloni ( 67’ Brian Vermeij )

Doelpunten: 1’ Oussama Ahmidi 1-0, 36’ Yentl Egerickx 2-0, 43’ Yentl Egerickx 3-0, 64’ Yentl Egerickx 4-0