Beloften spelen gelijk tegen het Eppegem van ex-Racinger Matz Godts

De reserveploeg van Racing heeft een kranige wedstrijd gespeeld tegen Eppegem. Na een spectaculaire match stapten de spelers met een 3-3-gelijkspel naar de kleedkamers.

Eppegem zorgde voor het eerste gevaar voor doel. Het was ex-Racinger Matz Godts die doelman Loic Aguilar Espinoza aan het werk zette.

Daarna was het de beurt aan de overzijde, waar Dean Malezsewski een vrije trap te beurt viel. Zijn bal verdween over het doel.

Na elf minuten was het prijs voor Racing. Eppegem stootte op een snelle counter van Racing met Malezsewski in de hoofdrol en voor doel scoorde Kevin Yagan. Tot ieders verbazing keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege buitenspel.

Tien minuten later stond Racing toch op 1-0, met een doelpunt van Savio Stoffels, die wat vrijheid kreeg.

Eppegem legde zich niet neer bij de situatie en zette doelman Espinoza enkele keren aan het werk, met Gaetan Fataki Tambwe Shutsia en Alec Mertens. Mertens had net voorbij het halfuur meer succes: hij bracht de bordjes weer in evenwicht, 1-1.

Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam van Gorian Tshimanga. Door een bos van spelers wist hij de bal nipt naast het doel te schieten.

Het evenwicht werd bij de start van de tweede helft grondig verstoord nadat Dorian Tshimanga er vandoor was gegaan na mistasten in de Racing-verdediging. Doelman Espinoza moest hem afstoppen, de scheidsrechter legde de bal op de penaltystip. Mitchel Maes verzilverde de strafschop (1-2), Racing was op achtervolgen aangewezen.

Maar lang duurde het niet of Thibault Borrens scoorde op aangeven van Yagan de 2-2. Voordien had Yagan ook al een kans gekregen, maar zijn boogbal was te kort om doelman Yoran Verdeyen te verslaan.

Racing trok gaandeweg meer het laken naar zich toe. Het waren Steffen Denruyter en Thibault Borrens die enkele pogingen ondernamen.

Aan de overkant was Eppegem doeltreffender: Kadir Yilmaz bracht de score op 2-3.

Toch bleef Racing niet moedeloos achter. Uiteindelijk was het Savio Stoffels die een overmacht wist af te ronden en de 3-3-eindstand op het bord zette.

Yilmaz liet het in de slotfase immers na om Eppegem met de volle buit naar huis te laten gaan: hij kopte een voorzet van Dorian Tshimanga naast.

Het was een wedstrijd waren beide teams voluit voor de 3 punten gingen, maar alletwee tevreden moesten zijn met een gelijkspel.

De wedstrijdgegevens:

Racing Mechelen: Loic Aquilar Espinoza, Helder Ditutala Lima, Karel Vermeulen, Dani Correas Martinez ( 46’ Lasha Zurabishvili ), Arno Robert ( 56’ Mohamed Ali El Ouali ), Steffen Denruyter, Kevin Yagan, Savio Stoffels, Thibault Borrens ( 74’ Himanish Beynaerts ), Dean Malezsewski, Alessandro Pignoloni

KFC Eppegem: Yoran Verdeyen, Gaetan Fataki Tambwe Shutsia, Fabrizio Huenaerts, Kadir Yilmaz, Dorian Tshimanga, Allan Tshimanga, Alec Mertens, Mitchel Maes, Bjorn Cornelissens, Matz Godts ( 80′ Robbe Imbrechts ), Chiel Bovri ( 63’ David Perez )

Doelpunten: 21’ Savio Stoffels 1-0, 34’ Alec Mertens 1-1, 48’ Mitchel Maes (penalty) 1-2, 54’ Thibault Borrens 2-2, 70’ Kadir Yilmaz 2-3, 78’ Savio Stoffels 3-3