Beloften sluiten kalenderjaar af met overwinning

De beloften hebben een tweede keer dit seizoen gewonnen van Kampenhout. Ditmaal thuis, in de laatste match voor de winterstop.

Al vroeg in de match was het Savio Stoffels die de weg vond naar het doel van Kampenhout: 1-0 na 3 minuten.

Tien minuten later had diezelfde Stoffels de kans om een tweede keer te scoren toen Allesandro Pignoloni hem op zijn wenken bediende, maar hij miste.

Het regende kansen voor Racing. Kevin Yagan deed zijn duit in het zakje.

Toch slaagde Frieden Acquah Amishadai van Kampenhout erin om bij een hoekschop de gelijkmaker te scoren, 1-1.

Racing zocht met veel bedrijvigheid de volle buit. Toen Stoffels onderuit werd gehaald door Bilal Mezghrani kreeg Yunus Ozturk een vrije trap. Maar die ging er niet in.

Dean Malezsewski liet ook van zich horen en zette doelman Louis Helsen aan het werk, laatstgenoemde moest de bal in hoekschop verwerken.

Toch was het doelman Helsen die in het slot van de eerste helft de weg opende voor Pignoloni, die voor een leeg doel Racing opnieuw op voorsprong bracht, 2-1.

Kort na de rust trof Amishadai van dichtbij de paal, pech voor Kampenhout.

Racing kwam ook dicht bij een doelpunt toen Pignoloni een open weg kreeg en op doelman Helsen stuitte.

Kampenhout probeerde nog een keer: Loic Aquilar Espinoza kreeg een schot niet onder controle, maar voorkwam toch een treffer van Janik Imbrechts.

Na de inbreng van Brian Vermeij nam Racing weer meer initiatief en kreeg Kampenhout nauwelijks nog kansen.

Met nog een kwartier voor de boeg leek de buit binnen voor Racing: een voorzet van Pignoloni belandde bij Stoffels voor doel, Stoffels trof de deklat.

Toch kwam het derde doelpunt er alsnog voor Racing: een vrije trap van Thibault Borrens verraste doelman Helsen.

Zo slaagde Racing erin om zijn derde overwinning te behalen.

De wedstrijdgegevens:

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza,Himanish Beynaerts, Lasha Zurabishvili, Karel Vermeulen, Dean Malezsewski, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali (46’ Thibault Borrens), Yunus Ozturk, Kevin Yagan (72’ Brian Vermeij), Savio Stoffels (86’ Wekil Schierl), Alessandro Pignoloni

Sporting Kampenhout: Louis Helsen, Sam Vermeulen, Ndjate Wetshodima (86’ Axel Christiaens), Janik Imbrechts, Mithni Pembi, Ainsley Marien, Hedi Letaief (72’ Luca De Wilde), Bilal Mezghani, Fireden Acquah Amishadai, Christian Mbiyavanga (67’ Mathew Gurung), Dan Eli Musafiri

Doelpunten: 3’ Savio Stoffels 1-0, 29’ Frieden Acquah Amishadai 1-1, 41’ Alessandro Pignoloni 2-1, 83’ Thibault Borrens 3-1