Beloften pakken een punt tegen Pepingen-Halle

Na de ruime overwinning van onze beloften tegen Houtvenne was het de beurt om op SK Pepingen-Halle de punten te gaan zoeken.

De partij ging evenwichtig van start. Dean Malezsewski slaagde er al vroeg in om door de buitenspelval te glippen, maar afwerken kon hij niet.

Wie daar wel in slaagde was Allessandro Pignoloni. Hij verschalkte doelman Bart Pauwels en bracht Racing snel op voorsprong, 0-1.

Pepingen-Halle zag zijn kansen geregeld onderschept in de defensie van Racing. Hier droeg doelman Loic Aguilar Espinoza zijn steentje bij. Zo zag Fabio Borremans enkele kansen gekeerd.

In de slotfase van de eerste helft stond onze doelman echter machteloos tegen een penalty, na een fout van Helder Ditutala Lima op Stan Vandenbrande. De strafschop werd omgezet door Mohamed-Yassine Bagragui.

Bij de start van de tweede helft was het Jente Ertveldt die zijn poging afgestopt zag door Aguilar Espinoza.

Racing kwam er ook nog eens met de schrik vanaf toen Borremans de deklat trof en de rebound gemist werd door Sander Cruyskens. Hetzelfde doelkader werd later in beweging gebracht door Stan Vandenbrande.

Tien minuten voor het einde onthield de scheidsrechter Racing een penalty toen Savio Stoffels onderuitgehaald werd.

In de slotminuut leek Pepingen-Halle nog op weg naar een doelpunt, maar ook Borremans stuitte op een sterke Racing-keeper. Zo bleef het 1-1, goed voor een 4 op 6 voor groen-wit.

De wedstrijdgegevens:

SK Pepingen-Halle: Bart Pauwels, Fabio Borremans, Rafael Gacio Cabrera, Brecht Debremaeker (72’ Kylian Moyson), Jordy Roelandts, Stan Vandenbrande, Jente Ertveldt, Sander Cruyskens (81’ Endrit Buzaki), Mohamed-Yassine Bagragui, Joey Frederickx (54’ Francesco Sagaria), Rigo Poté

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Helder Ditutala Lima, Lasha Zurabishvili, Karel Vermeulen, Dean Malezsewski, Arno Robert, Mohamed Ali El Ouali (66’ Brian Vermeij), Savio Stoffels, Thibault Borrens, Alessandro Pignoloni

Doelpunten: 36’ Alessandro Pignoloni 0-1, 45’+1’ Mohamed-Yassine Bagragui 1-1 (pen)