Beloften-coach Luckermans en jonkies Helder en Robert blijven Racing trouw

Racing maakt deze weken/maanden niet alleen werk van de uitbouw van zijn eerste ploeg, ook zet de club volop in op de ontwikkeling van het beloftenteam en de jeugdwerking.

De jeugdwerking en de ontwikkeling van talent is een van de grote pijlers van Racing.

Daarom heeft de club een belangrijke pion langer aan zich gebonden: Patrick Luckermans, beloftencoach en coördinator van de bovenbouw (= de hoogste jeugdteams), heeft zijn contract bij groen-wit met een jaar verlengd.

Patrick Luckermans vormt op Racing de belangrijkste schakel in de doorstroming van jonge spelers.

Vanuit zijn rol als coördinator kan hij snel handelen om jonge talentvolle spelers naar het beloftenelftal te begeleiden en hen zo klaar te stomen om de laatste stap te zetten: die naar het eerste elftal.

“Het is een hele uitdaging om met de beloften te werken, als schakel tussen jeugd en eerste ploeg. Het is dit seizoen, mijn eerste op Racing, al heel goed meegevallen. Ik beschik over een heel jonge ploeg, met veel jongens van 16, 17 en 18 jaar”, zegt Patrick.

“Er zit dus nog heel veel rek in de ontwikkeling van die spelers en een aantal van hen bezit het potentieel om op termijn door te groeien naar de A-kern.”

“Ik streef ernaar dat we binnen dit en twee jaar 2 of 3 jongens in die A-kern kunnen laten doorstromen, met de bedoeling een vaste plaats af te dwingen in de eerste ploeg.”

Twee beloften verlengen hun verblijf

“De spelers waar ik tevreden over ben, proberen we uiteraard allemaal te houden. Dat is ongeveer twee derde van de ploeg”, gaat Patrick Luckermans verder.

“Twee spelers die ik absoluut wilde houden en waarvan ik wist dat andere clubs hen op de voet volgden, hebben intussen al bijgetekend voor volgend seizoen. Er zullen er dus nog volgen.”

De eerste “jonkie” die bijtekende, is de 17-jarige verdediger Helder Ditutala Lima. Helder genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Union Saint-Gilloise en levert dit seizoen goed werk bij Racing 2.

Helder mocht dit seizoen al een paar keer proeven van een wedstrijdselectie bij het eerste elftal.

Daarnaast heeft Racing ook zijn beloftenkapitein vastgelegd voor volgend seizoen. De amper 16-jarige centrale middenvelder Arno Robert, ex-KSK Heist, blijft de club trouw.

Helder Ditutala Lima met Patrick Luckermans en TVJO Marc Ghys:

Arno Robert met Patrick Luckermans en Marc Ghys: