Bekijk zondag de Racing-legendes op onze stadionmuren + geniet van onze DJ

Zondag staat Racing-Betekom in het licht van de titel in 3e amateur B. Er zal vanalles te beleven zijn in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Als Racing zondag wint van Betekom, dan is het kampioen. We willen alle Racingers oproepen om de match bij te wonen. De wedstrijd zullen we animeren met een DJ, en die DJ is niemand minder dan Koen Van Exem.

Onze ex-voorzitter zal vanaf 14.30u plaatjes draaien, in de neutrale zone van het stadion aan de spelerstunnel. Ook tijdens de rust en na de match zal Koen opzwepende ritmes door OVK laten galmen. Meezingen en dansen in de tribunes is NIET verboden.

Aan de inkom zullen veel mensen voor het eerst de muurschildering van drie Racing-legendes kunnen bewonderen. De muur links van de hoofdingang wordt dezer dagen onder handen genomen door de Mechelse kunstenaar Jonas Tuch. Het resultaat wordt even verbluffend als Jonas’ muurschildering van Oscar Vankesbeeck, afgelopen zomer.

Aan het eerste oefenveld hebben vorige week heel wat Racing-jeugdspelers en -supporters de lange grijze muur onder handen genomen. Het grijs heeft plaatsgemaakt voor groen en wit. De naam “Racing Mechelen” is zo weer een beetje zichtbaarder in ons stadion en dat kunnen jullie zondag ook met eigen ogen zien.

“Er waren dagelijks ruim 10 kinderen aanwezig tijdens de sessie in de paasvakantie”, zegt Stijn Ureel, die het project met de muurschilderingen op Racing trekt.

“Veel ervan zijn jeugdspelers bij Racing, en precies daar is het ons om te doen: de jeugd betrekken in andere activiteiten dan puur voetbal. Zo creëren we verbinding en betrokkenheid.”

“De jeugdmuur heeft een mooi resultaat opgeleverd. Zeker leuk is dat de jonge gasten zelf goed weten dat ze hier aan meegewerkt hebben als ze er trainen en matchen spelen.”

De lange muur die de jeugdspelers onder handen namen: