Arnout Geys draagt matchbal tegen Londerzeel op aan Ieren, Ronald en Stijn

Zaterdagavond speelt Racing thuis tegen SK Londerzeel. Arnout Geys sponsort de wedstrijdbal.

Arnout Geys is een oud-bestuurslid van Racing en al tientallen jaren een fervent supporter van de club.

Uit sympathie sponsort Arnout de matchbal van komende zaterdag.

Eigenlijk was het de bedoeling om de matchbal tegen Hades Hasselt in januari te sponsoren, maar door de sneeuw ging die wedstrijd niet door. Maar uitstel is dus geen afstel…

“Ik draag de wedstrijdbal op aan 3 groepen”, zegt Arnout.

“Ten eerste aan de groep Ierse voetbalsupporters die oorspronkelijk de match tegen Hades Hasselt zou bijwonen. Met hen heb ik het stadhuis bezocht en hebben we van Mechelse lekkernijen geproefd. Jammer genoeg is de match tegen Hades toen niet doorgegaan, waardoor de Ierse fans dat duel gemist hebben.”

“Daarnaast draag ik de matchbal op aan Ronald De Schoenmaeker, die in het verleden de G-ploeg van Racing trainde, en Stijn Ureel, die voor prachtige muurschilderingen op OVK heeft gezorgd.”

Bezige bij Ronald

Ronald De Schoenmaeker heeft ruim 10 jaar op zijn teller als trainer van 2 G-ploegen op Racing.

“In dat decennium heb ik training gegeven en wedstrijden gecoacht. Daarnaast deed ik alle administratie”, zegt Ronald.

“Zo hield ik me onder meer bezig met de planning van wedstrijden, trainingen, de aanvraag van subsidies, de aankoop van kledij, vergaderingen met Voetbal Vlaanderen enz…”

“Maar ik ben al veel vroeger op Racing begonnen als vrijwilliger. Ik denk zo’n 36 jaar geleden, als afgevaardigde van de duiveltjes, waarin mijn oudste zoon speelde, tot de scholieren.”

“Mijn zoon Tom heeft later ook in de eerste ploeg gespeeld. Verder was ik een tijdje afgevaardigde van de ploeg van mijn jongste zoon.”

“Het waren drukke tijden, want ik was op den duur per week toch een dag of 5, 6 bezig om alles rond te krijgen. Ik kreeg er veel respect voor terug van de spelers en de ouders. Daar beleef je veel voldoening aan.”

Een echte Racinger uit een echte Racing-familie

Stijn Ureel heeft voor de Racing-supporter geen introductie nodig.

De voorbije jaren maakte Stijn zich (onder meer) verdienstelijk met de prachtige muurschildering van Oscar Vankesbeeck, de muurschildering van 3 Racing-iconen aan de loketten en de gevelreclame van Gazet van Mechelen.

“Het Racing-gevoel is bij mij opgewekt tijdens de legendarische bekercampagne tegen Zulte Waregem en Lierse in het seizoen 2008-2009”, vertelt Stijn.

“Na de match tegen Lierse kreeg ik mijn allereerste Racing-sjaal van mijn papa en toen is de vonk echt overgeslagen. De jaren nadien ging ik als jong manneke vaak mee met mijn oom Arnout en is de passie met pieken en dalen blijven duren. Langs mama’s kant is er altijd een groen-witte link geweest, dus ergens zit het ook in de familie.”

“Sinds enkele jaren ben ik me actief gaan inzetten voor de club. Ik heb intussen al veel rollen bij Racing gehad.”

“Ik ben begonnen als jeugdspeler en heb uiteindelijk zelfs nog een paar keer als reservekeeper van de bank mogen proeven. Nu zet ik mij als supporter in voor tal van projecten: de muurschilderingen in en rond het stadion met als hoogtepunt het al iconisch geworden portret van Oscar Vankesbeeck.”

Lees verder onder de foto van Stijn:

“Maar ook met andere projecten, zoals de groen-wit geschilderde Opsinjoorkes en het terugkrijgen van de spandoeken en clubvlaggen in het stadion, hield ik mij de afgelopen jaren bezig.”

Staan er nog leuke projecten op stapel? “Na de restauratie van de muurreclame van Gazet van Mechelen heb ik gezegd dat het mijn droom is om ook op de overige achtergevels reclame van nieuwe sponsors op dezelfde authentieke manier aan te brengen.”

“Ik blijf er bij dat het een prachtige aanvulling zou zijn voor het (nieuwe) OVK-stadion en absoluut past bij de sfeer en identiteit die we als Racing kunnen uitstralen: oud en nieuw, traditie en moderniteit hand in hand.”

“Daarnaast wil ik in de nabije toekomst opnieuw een schilderproject met de supporters en jeugdspelers uitvoeren. Dat is nog even afwachten tot de stadionplannen bekendgemaakt zijn, want zo’n project moet duurzaam zijn.”

Bedankt Arnout voor de matchbal en Ronald en Stijn voor de toelichting en jullie inzet voor Racing!

Arnout zal zaterdag de aftrap van de match tegen Londerzeel geven, samen met Ronald en Miguel, de papa van Stijn (Stijn is op reis).

Arnout, rechts op de foto, met de Ierse voetbalsupporters in januari: