Arne Knollenburg na de 1-0: “We moeten de eindronde blijven ambiëren”

Met een 1-0 tegen Londerzeel bemachtigde Racing zaterdagavond nog eens de drie punten. Verdediger Arne Knollenburg reageerde opgelucht.

“Het hoefde vanavond niet mooi te zijn, het belangrijkste was om nog eens te winnen. Voor ons vertrouwen en voor de supporters.”

“We hadden kansen om de score op te drijven, maar het is goed zoals het is. Dat we achterin de 0 nog eens houden, is ook belangrijk. Dit is een verdiende overwinning”, zei Arne.

Doet het deugd?

“Amai, ja! Echt! Het is een lastige periode geweest, voor iedereen.”

“Ik weet al niet meer van wanneer de vorige overwinning dateerde. In elk geval van veel te lang geleden.”

Was het crisis?

“Ik denk dat je het zo mag zeggen, ja. Als je in het begin van het seizoen de top 5 vooropstelt en je dan nu ineens 7e of 8e staat, dan is het crisis.”

“We hebben dinsdagavond met de groep de koppen samengestoken om te bespreken wat beter moest. Het was een zeer constructief gesprek. Wat gezegd moest worden, is gezegd.”

“We zijn tegen Londerzeel als groep naar buiten gekomen. Het was meer samen, in plaats van individueel.”

Je speelde zelf weer zeer goed. Jij trekt je plan op elke positie waarop je een kans krijgt, niet?

“Bedankt voor het compliment. Ik doe mijn best, in elke match.”

“Tegen Hasselt stond ik op de 2-positie, nu centraal achteraan. Als ik mijn truitje nat maak, dan kom ik al een eindje. Ik amuseer mij hier, dan gaat alles altijd wat vlotter.”

Spreken jullie nog over de eindronde?

“We zien het nu match per match, maar Racing moet dit seizoen de eindronde blijven ambiëren. We moeten er volop voor gaan, anders zouden we beter stoppen.”

Tijd voor een klein feestje nu toch?

“Ik moet mijn enkel laten rusten, na een aanslag in de eerste helft. Platte rust om op tijd uit mijn bed te geraken (lacht).”

Bedankt, Arne, en nog veel succes dit seizoen!

Het matchverslag van RTV:

Arne Knollenburg in actie tegen Londerzeel: