Alweer geen loon naar werken voor groen-wit

Zaterdagavond maakte Racing de verplaatsing naar Lebbeke. Groen-wit kon jammer genoeg andermaal het veldoverwicht niet omzetten in een driepunter.

Na een kleine 10 minuten werd Ventôse richting het thuisdoel gelanceerd, zijn poging vloog echter centimeters naast. We waren 25 minuten ver wanneer er een mooie combinatie tussen Akarom en Carrez volgde, maar de openingstreffer werd door de thuisdoelman verhinderd. Enkele ogenblikken later bediende Ventôse mooi Carrez, de bal vloog nipt over doel. We gingen rusten met een brilscore, Racing kon het offensief overwicht niet omzetten in een voorsprong.

We waren 10 minuten ver in de tweede helft wanneer Ventôse alleen voor het doel opdook, hij omzeilde mooi thuisdoelman Aeyels, maar besloot over het lege doel. Met nog een klein kwartier voor de boeg kreeg Lebbeke een strafschop toegewezen en dit na een overtreding van Kerckhofs. Van De Velde zette deze feilloos om en zo kwam Lebbeke, compleet tegen de gang van het spel in, op voorsprong. Met het einde in zicht kopte Kerckhofs de bal op de doelman, die loste echter de bal en Sabri, die goed was gevolgd, kon de meer dan verdiende gelijkmaker binnenwerken. Dit was meteen ook de eindstand in wederom een wedstrijd waarin groen-wit de gecreëerde kansen maar niet kon verzilveren.

Volgend weekend volgt de confrontatie tegen Jong Beerschot, hopelijk kunnen we dan opnieuw aanknopen met een driepunter. Supporters zondag dus op post in het OVK-stadion!

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Kerckhofs, De Paepe, Akarom, Guldix (80’ Knollenburg), Hmouda, Heyvaert (80’ Harrou), Carrez, Ventôse en Weuts.

Doelpunten: 78’ Van De Velde (pen.) en 87’ Hmouda

Gele kaarten voor Racing: Akarom, Heyvaert, Kerckhofs en Weuts

Hello Soup@Home