Allerlaatste transfer: Aster Zeneca versterkt verdediging van Racing

Met het oog op een succesvol seizoen 2021-2022 heeft het bestuur van Racing Mechelen de koppen nog eens bij elkaar gestoken.

De A-kern wil volgend seizoen meedingen naar de prijzen in 3e nationale.

Om met de beste wapens te kunnen strijden, heeft de club de samenstelling van de spelersgroep nog eens geanalyseerd en is ze tot de conclusie gekomen dat we achterin nog een extra speler konden gebruiken.

Met een financiële inspanning van enkele bevriende apothekers is Racing erin geslaagd een laatste transfer af te ronden. Zo kunnen we vandaag aankondigen dat Aster Zeneca volgend seizoen voor groen-wit uitkomt.

Aster woont sinds kort in Groot-Bijgaarden. Zijn vader Sven Zeneca komt uit Zweden en heeft lang in Engeland gewoond. In Londen heeft Sven, ex-speler van Millwall, zijn vrouw ontmoet en is Aster geboren.

Aster is op zijn 8e beginnen te voetballen. Hij doorliep de jeugdreeksen van Oxford en Cambridge. Nu hij in België komen wonen is met zijn familie was Aster op zoek naar een Belgische club.

“Grote longinhoud”

“Aster had zichzelf bij ons aangeboden. We zijn met hem vrijblijvend een gesprek aangegaan en hebben hem daarna fysieke testen laten afleggen”, zegt de sportieve cel van Racing.

“In de conditietests bleek Aster over een sterke longinhoud te beschikken. Hij is een loper die bij wijze van spreken 2 wedstrijden na elkaar kan spelen.”

“Toen we ook even met de bal begonnen te werken, bleek hij zich meteen te ontpoppen tot een verdediger die elke aanval neutraliseert. Hij zal een soort afweersysteem voor het Racing-doel vormen. Aster is ook sterk in een tegenprik opzetten na het veroveren van de bal.”

Toch zijn er ook nog enkele werkpuntjes. “Zoals elke speler durft Aster al wel eens te laat te komen. Daar moet hij zelf de nodige aandacht aan besteden, want in een club moet je op elkaar kunnen rekenen. Afspraken zijn afspraken!”

“Maar we zijn blij dat we hem kunnen vastleggen. Hij is volop zijn verhuizing naar Mechelen aan het regelen. We hebben een appartement voor hem gehuurd in de buurt van de Nekkerhal, dat nu omgevormd is tot een vaccinatiecentrum.”

“Wanneer precies hij hier zal komen wonen, weten we nog niet. Die onzekerheid knaagt, maar we zijn ervan overtuigd dat we snel een brief van hem in de bus zullen krijgen.”

Aster, dikke proficiat met jouw transfer naar Racing Mechelen!

Lees ook deze artikels:
20 veldspelers en 4 doelmannen in de A-kern
de 24 rugnummers voor het seizoen 2021-2022
update 29/03: de oefenmatchen van de A-kern in de zomer