“Alle spelers hebben de eerste trainingsarbeid goed verteerd”

Racing heeft ruim een handvol trainingen achter de rug én een eerste oefenwedstrijd. Sportief manager Marc Ghys legt uit wat er al allemaal gebeurd is.

“De eerste trainingsweek was zeer zwaar met 5 trainingen, met sessies tot 2 uur of langer”, zegt Marc Ghys.

“Zondag hadden we dan onze eerste oefenwedstrijd op Groen Rood. Aan die match was te merken dat de dagen ervoor zeer pittig waren.”

“Maar de spelers hebben de arbeid goed verteerd. Ik zag veel enthousiasme op de trainingen, bij de spelers en de trainers. En er is ook al wat afgelachen op momenten dat het kon: de sfeer is zeer goed, belangrijk uiteraard.”

“De oudere spelers trekken de kar: dat zie je meteen. Een Thomas Weydisch, een Lee Roy De Keersmaecker en een Kurt Weuts, om er maar enkele te noemen.”

Hoe staat het met de blessures?

“Gregory Carrez heeft zijn knieoperatie goed verteerd. Hij heeft geen pijn meer en heeft al wat voorsprong op zijn schema.”

“Hij neemt deel aan de opwarming, doet mee aan intrapvormen, bepaalde loopoefeningen en zelfs een rondootje. Naast de trainingen met de groep gaat hij geregeld langs bij de kinesist, want we willen niks overhaasten.”

“Gregory heeft door zijn operatie wat fysieke achterstand opgelopen, maar hij heeft nog meer dan een maand om fysiek weer op te bouwen en klaar te zijn voor de competitie.”

“Yaron Coen is een vraagteken. Hij moet een MRI laten nemen voor zijn achterste kruisband, want daar zou iets mee aan de hand zijn, wees een recent onderzoek uit.”

“Maar het vreemde is dat hij op training alles kan meedoen: hij voelt niks, staat stevig op zijn benen, haalt ballen uit de lucht, enzovoort. Hij blijft wel buiten het duel om zichzelf wat te sparen.”

“Lee Roy De Keersmaecker werd zondag vervangen tegen Groen Rood, wegens een kneuzing aan zijn hiel. Hij moet het enkele dagen rustig aan doen. Misschien geraakt hij tegen zondag speelklaar, zo niet, dan is het wat later dat hij weer aansluit.”

En de spelers van vorig seizoen die met kwaaltjes sukkelden?

“Met Nils Van Delm en Wout Kerckhofs is alles in orde. Hun knieën zijn hersteld.”

“Wout sukkelt wel wat met zijn jaarlijkse kwaaltje: een beetje pijn in zijn bovenbenen. Dat heeft hij in elke voorbereiding. Het belet hem niet voluit te trainen en zondag op Groen Rood een goeie match gespeeld te hebben.”

Wat betekent die 1-1 op Groen Rood Katelijne?

“Je moet alles in perspectief zien. Na de match kwam GR-trainer De Veirman zeggen dat hij tevreden was met de 1-1, maar toen we vertelden wat we de week ervoor allemaal gedaan hadden op training, was hij niet meer zo tevreden meer met het resultaat en vond hij dat zijn ploeg ons nog meer pijn had moeten doen.”

“Dus absoluut geen paniek wat Racing betreft. Zo’n match kadert in een voorbereiding. We hebben op Groen Rood ook wat kansen gemist trouwens. Er waren lichtpuntjes, zoals het toegenomen voetballende vermogen, en ook werkpunten. Zo gaat dat.”

“Spelers moeten zich nog wat aan- en inpassen. De match tegen Groen Rood leerde ons ook dat we dit seizoen veel ploegen gaan tegenkomen die ons met een dubbele rij van 4 spelers zullen opwachten. Er zullen weinig teams met 3 aanvallers tegen ons spelen.”

Met de nieuwe coach Dave De Herdt is er ook een nieuwe veldtactiek, zien we?

“Zeker. Dave hanteert voor veel spelers een heel ander systeem. Het is dus allemaal nieuw voor iedereen, het vraagt wat tijd om dat op te pikken, ook al is er naast het veld ook al veel over gesproken.”

“Deze week wordt er uiteraard weer duchtig getraind, ook op de tactiek. Er is maandag getraind, verder zijn er nog sessies op woensdag en donderdag. Zaterdag valt weg, kwestie van in goeie omstandigheden de bekermatch tegen Zandhoven van zondag te kunnen aanpakken.”

Alles valt goed mee op de trainingsaccomodatie van Groen Rood Katelijne?

“Zeker! Het is voor ons een ideale situatie. De accomodatie is zeer goed, het is er ook zeer rustig.”

“Dit zijn veel betere omstandigheden dan tijdens voorbereidingen van vorige seizoenen, toen de omstandigheden verre van ideaal waren. Deze week wordt na de training zelfs een ijsbad voorzien voor de spelers.”

Een foto van een training op Groen Rood: