fbpx

Matchen op Racing vinden plaats achter gesloten deuren

Vandaag zijn nieuwe maatregelen aangekondigd om het coronavirus in te dijken. Ook de sport is daarbij betrokken.

Zondagochtend raakte bekend dat de stad Mechelen de beslissing van de Antwerpse gouverneur volgt om alle wedstrijden van sportclubs achter gesloten deuren te laten plaatsvinden.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts meldde later op de dag dat hij alle sportactiviteiten en sportwedstrijden in heel Vlaanderen vanaf maandag 27 juli alleen nog wil laten plaatsvinden achter gesloten deuren.

Dat betekent dat de bekermatchen en oefenmatchen die Racing Mechelen de komende weken thuis en in de provincie Antwerpen speelt sowieso zonder supporters moeten plaatsvinden. Over onze uitwedstrijden buiten de provincie Antwerpen weten we maandag meer.

Maandag moet de Veiligheidsraad het advies van minister Weyts bekrachtigen, maar het ziet ernaar uit dat dit een formaliteit is. Tot wanneer deze maatregel zou gelden, is nog niet bekendgemaakt.

Als het coronavirus nog meer aan kracht zou winnen, kunnen de overheden beslissen om alle sportactiviteiten met fysiek contact, zowel binnen als buiten, stop te zetten. Elke week zal de situatie bekeken worden, om de vinger aan de pols te houden en indien nodig snel te kunnen schakelen.