fbpx

Abo-campagne start deze week: “Er komen veel aantrekkelijke affiches aan”

Deze week lanceert Racing Mechelen de abonnementenverkoop voor het seizoen 2022-2023. Een seizoen waar iedereen nu al reikhalzend naar uitkijkt.

Het wordt een campagne met 18 ploegen, in plaats van de gebruikelijke 16. Het voorstel van de reeksindeling, met veel leuke tegenstanders en de toevoeging van de belofteteams van KV Mechelen en Beerschot, belooft niets dan goeds.

François De Keersmaecker heeft er drukke maanden en jaren opzitten als voorzitter. Onder zijn bewind heeft Racing de weg naar boven resoluut – en met succes – ingezet. Maar op zijn lauweren rusten, dat is niet aan onze voorzitter besteed.

Met de lancering van de abocampagne geeft François De Keersmaecker mee het startschot voor het nieuwe seizoen.

“Ik reken op een goeie abonnementenverkoop. Misschien waren er vorig seizoen hier en daar wat minder aantrekkelijke clubs, en daarmee wil ik absoluut geen afbreuk doen aan de verdiensten van die clubs, maar als je kijkt in welke reeks we nu terechtkomen, dan zie ik heel veel aantrekkelijke affiches”, zegt François De Keersmaecker.

“Woensdag worden de reeksen officieel vastgelegd. Ik zal zelf naar de vergadering met de andere clubs gaan om daar te overleggen hoe alles vastgelegd wordt. Vanuit Racing Mechelen zullen we alvast niet vragen om bepaalde dingen te veranderen. Voor ons is het voorstel dat nu op tafel ligt goed.”

Als u aantrekkelijke affiches zegt, waar denkt u dan concreet aan?

“Ik zie dat er veel Antwerpse clubs in onze reeks zitten. Traditieclubs, korte trips ook: Berchem, Cappellen, Lyra-Lierse, City Pirates. Clubs als Lille en Turnhout ook, waar we afgelopen seizoen al tegen speelden.”

“En ook toffe Limburgse clubs: de twee ploegen uit Hasselt bijvoorbeeld. Het Belisia Bilzen van coach Luc Nilis. Tongeren ook, toch een echte traditieclub. Dat zijn potentieel allemaal interessante wedstrijden.”

Met de beloften van KV Mechelen en Beerschot komen er ook grote namen van eersteklassers in onze reeks. Hoe kijkt u daar naar?

“Dat is voor mij een beetje het onbekende aspect van de reeks. Het zal de eerste keer zijn dat wij tegen belofteteams gaan spelen, we weten nog niet wat dat zal geven.”

“Het is moeilijk om het niveau van die belofteteams in te schatten en af te wegen tegen ons niveau.”

“Het is dus afwachten, maar het zijn natuurlijk wel grote namen en zeker de derby tegen de beloften van KV Mechelen zal voor de Mechelse supporters een zeer speciale match worden.”

“En ik weet ook wel dat het dan geen derby is tussen de eerste ploegen van Racing en KV. Dat is iets dat we niet kunnen ambiëren, hun eerste ploeg is van een ander niveau dan de onze. Maar we kunnen daarin wel iets tonen.”

Heeft u zelf derby’s meegemaakt?

“Niet als Racing-voorzitter uiteraard, maar destijds wel als lid van de KBVB en als bondsvoorzitter. Fons Rooms heeft me ooit eens uitgenodigd tijdens een derby eind jaren 90.”

“Derby’s zijn altijd wedstrijden geweest die Mechelen beroerd hebben. Het zijn matchen met veel emoties waar je het als voetballiefhebber voor doet. Ik kijk er dus naar uit, net als naar al onze andere tegenstanders.”

Waar mikt u op met onze abonnementenverkoop?

“Dat we zoveel mogelijk supporters kunnen bereiken. We hebben de voorbije jaren aangetoond dat we de trein op de rails gekregen hebben. Dat is een werk van veel mensen geweest.”

“We komen met Racing stilaan op het niveau waar we thuishoren. Onze kampioenenmatch tegen Betekom was sportief geen grote promotie voor de club, maar in andere wedstrijden hebben we wél getoond dat we goed voetbal op de mat kunnen brengen en dat de titel verdiend was.”

“Wat me van die match tegen Betekom ook is bijgebleven, is de opkomst. Er zaten en stonden een kleine 3.000 mensen in het Oscar Vankesbeeckstadion. Dat was lang geleden.”

“Dat geeft aan dat Racing leeft en nog altijd over een mooi supporterspotentieel beschikt. Volgend seizoen, in een zeer aantrekkelijke reeks, hopen we die mensen allemaal terug te zien.”