fbpx

Aanvaller Ilias Van Nuffel komt Racing versterken

Racing breidt zijn A-kern uit met een spits: de 19-jarige Ilias Van Nuffel komt naar groen-wit.

Ilias Van Nuffel speelde afgelopen seizoen voor Rupel Boom, in 1e amateur.

“Ik genoot mijn jeugdopleiding bij KV Mechelen, Waasland-Beveren en Beerschot-Wilrijk”, zegt Ilias.

“Afgelopen seizoen speelde ik bij Rupel Boom, waar ik vooral bij de beloften minuten maakte en meetrainde met de A-kern.”

“Ik was op zoek naar meer kansen om me in een A-kern te bewijzen en toen bleek dat Racing Mechelen geïnteresseerd in mij was, is het zeer snel gegaan.”

“Ik voelde in de gesprekken meteen veel vertrouwen. Racing heeft me duidelijk uitgelegd dat ik me op training kan bewijzen en er heel veel kan leren. Het is niet de bedoeling meteen aan wedstrijden te beginnen, dat kan ook moeilijk met kleppers als Kurt Weuts en Dean Doncos.”

“Maar ik wil wel graag al eens op de bank zitten, zo mijn steentje bijdragen aan het geheel en op termijn in de voetsporen van Kurt en Dean treden.”

“Vrienden zullen blij verrast zijn”

Ilias is een jongen van de streek. “Ik woon in Walem en studeer handelsingenieur aan de VUB. Het voetbal zit in de familie, want mijn opa (Frans Van Nuffel) speelde in de jaren 60 nog in de eerste ploeg van KV Mechelen.”

“Ik ken heel wat mensen die hevige supporters van Racing zijn. Ze zullen blij verrast zijn met mijn overgang naar groen-wit.”

“Zelf ben ik heel gelukkig met deze kans. Ik wil met de club doorgroeien naar een hoger niveau. Ik kon naar de beloften van Waasland-Beveren en nog een ploeg uit 1e amateur, maar heb heel bewust voor Racing gekozen.”

Racing is geen onbekend terrein voor Ilias. “Als kind ben ik al op Racing geweest tijdens een wedstrijd schoolvoetbal en ook met een jeugdploeg van Beerschot ben ik al eens op OVK komen spelen.”

“Ik scoor makkelijk”

Gevraagd naar zijn kwaliteiten antwoordt Ilias: “Ik ben een centrumspits van 1m83 die graag veel variatie in zijn spel legt. Ik weet goed hoe ik moet lopen en heb de bal zowel graag in de voet als in de diepte. Daarnaast scoor ik makkelijk.”

“Bij Racing kom ik enkele oude bekenden tegen van Boom, dat is ook wel leuk. Max Van der Brempt, Yannick Put en Jens De Paepe: met die jongens trainde ik afgelopen seizoen samen.”

“Met Max heb ik veel samengespeeld bij de beloften en Jens en Yannick kwam ik vooral op training tegen. Ik heb heel veel bewondering voor die gasten. Jens en Yannick hebben veel ervaring, die jongens zijn beresterk.”

“De intensiteit in hun spel en hun positiespel: daar kan ik nog veel van leren. Op training stond ik veel tegenover Jens. Ik kan je zeggen dat het heel moeilijk spelen is tegen zo’n goeie voetballer.”

Bedankt voor het babbeltje, Ilias, en veel succes bij Racing Mechelen!