Koploper Racing wint ook in Pelt en pakt 20 op 24

Racing heeft zijn 8e competitiewedstrijd, op het veld van Esperanza Pelt, met 0-1 gewonnen.

Zonder Jens Heyvaert, Max Van der Brempt en Jonas Laureys (alledrie geblesseerd) kregen andere spelers van coach Kevin Van Haesendonck de kans om zich te bewijzen.

Zo keerde de herstelde Redouan Benhamou terug in de basis en stond Robin Nelis voor het eerst dit seizoen aan de aftrap.

Pelt, al 6 matchen ongeslagen, gooide er meteen de beuk in. De thuisploeg, nieuw in 2e amateur, speelde snel en snedig, met enkele technisch vaardige manschappen in het team.

Gaandeweg kreeg Racing meer vat op het Peltse spel en halfweg de eerste helft eindigde een counter via Gregory Carrez bij Maxim Versteeven, die met een hard schot raak knalde: 0-1, het eerste competitiedoelpunt van Maxim dit seizoen.

Iets voorbij het halfuur kwam Racing goed weg, toen een schot van Mols via de lat in de handen van Lars Knipping viel. Zo bleef de 0-1 bij de rust op het bord.

In de tweede helft bleef Pelt zijn spel trouw: combineren tot het een gaatje vond in de afweer.

Zo moest Knipping al zijn kunnen tonen toen Pelt-speler Mols plots voor zijn doel verscheen. Met een knappe interventie kon onze doelman een doelpunt voorkomen.

Het zou de grootste kans voor Pelt zijn, want hoewel Racing het zeker niet onder de markt had, kon het zijn voorsprong op basis van ervaring en maturiteit behouden.

En zo was er in de slotfase nog de kans om op 0-2 te komen. Invaller Noah El Habri gooide de bal voor doel, waar Versteeven kwam aangelopen en maar net de 0-2 miste.

Maar okay, 0-1 was in deze omstandigheden meer dan goed genoeg. Een driepunter pakken op het veld van een sterk Pelt, al zeker één dag alleen op kop in het klassement en dat met het oog op de derby van komend weekend tegen Jong KV Mechelen: het was een geslaagde zaterdagavond.

Gele kaarten voor Racing:
– Hmouda
– Spaenhoven

Doelpunt:
24′ Versteeven 0-1

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Polizzi (49′ De Paepe), Hmouda, Benhamou (59′ El Habri), Carrez, Nelis (73′ Ugoh) en Versteeven.

Lees ook:
koop hier jouw ticket voor de derby Racing-Jong KV op zondag 27 oktober