Hmouda loodst Racing met 2 treffers nu ook voorbij Wellen

Ons eerste elftal heeft zaterdagavond een 5e overwinning toegevoegd aan zijn reeks.

Racing kreeg Wellen op bezoek. Een nieuwkomer in de reeks, maar gevaarlijk.

De Limburgers spelen doorgaans offensief, maar hadden zich ditmaal toch een beetje aangepast aan groen-wit.

Toch kwam Wellen vroeg in de match op voorsprong. Een voorzet richting de tweede paal werd van dichtbij koel afgewerkt: 0-1 in de 3e minuut.

Racing was echter niet onder de indruk. De thuisploeg trok meteen naar voren en zo vond Jonas Laureys de achterlijn. Hij trok de bal voor, waar Sabri Hmouda voor de gelijkmaker zorgde.

Even later dook Gregory Carrez voor het Wellense doel op. De stift van onze topschutter ging over.

Racing bleef goed en hoog druk zeten. Voor het halfuur resulteerde dat engagement in de 2-1 toen Hmouda werd vrijgespeeld op rechts en diens voorzet via een Wellen-voet in doel belandde.

Het was een voorsprong die Racing niet meer uit handen zou geven. Na een sterke eerste helft werd het na de rust allemaal ietsje minder, maar geen haai die daar naar kraaide.

Want de beste kansen waren zeker nog voor onze jongens. Nadat Wellen met 10 was gevallen, na twee gele kaarten voor Haex, bleef Racing proberen.

Zo stuitte Robin Nelis op de keeper, werd Noah El Habri, doorgebroken aan de zijlijn, getorpedeerd door de Wellen-doelman (slechts bestraft met geel) en werd een gevaarlijk schot van Carrez nog afgeblokt.

De 2-1 bleef op het bord, meer dan verdiend voor Racing, dat met 17 op 21 samen met Rupel Boom op kop blijft in de rangschikking.

Het enige minpuntje waren de blessures van Max Van der Brempt en Jonas Laureys. Beide spelers, in vorm, moesten het veld al vroeg verlaten.

Volgend weekend speelt Racing op het veld van Esperanza Pelt.