Racing neemt een punt mee na lastige match in Lille

Op speeldag 6 is Racing niet verder geraakt dan de brilscore op het veld van Lille United.

Door de schorsing van Yasin Mrani stond Arne Knollenburg voor de gelegenheid op rechts en kwam Jens De Paepe centraal achterin opnieuw in de ploeg.

Groen-wit probeerde de match snel in handen te nemen, maar kansen creëren bleek niet simpel.

De beste mogelijkheid in de eerste helft bood Jonas Laureys aan Max Van der Brempt, die in de 16 op de doelman van de thuisploeg besloot.

Iets voor het halfuur tastte Jens Heyvaert naar zijn bil. Hij werd vervangen door Sabri Hmouda.

Dat veranderde niets aan het spelbeeld: Racing probeerde de zaak te forceren, maar speelde niet zijn beste match. Het samenspel verliep moeizamer dan gewoonlijk en in de laatste pass ontbrak het aan finesse.

Zo sleepte ook de tweede helft zich voort. Het was op den duur wachten op een foutje achterin bij Lille, maar dat kwam er niet.

Tot grote ergernis van Racing werden enkele beloftevolle aanvallen afgebroken door overtredingen van de thuisploeg. Daar stonden 5 gele kaarten voor Lille tegenover.

Na enkele schuchtere pogingen van Lille volgde in de laatste 10 minuten nog een bescheiden offensiefje van Racing. Maar verder dan een schot voorlangs van Van der Brempt raakte Racing niet.

Zo eindigde een moeilijke match zoals ze begonnen was, met 0-0. Racing heeft 14 op 18, blijft ongeslagen en blijft na deze speeldag sowieso aan de leiding in het klassement.

Volgende zaterdag wacht wedstrijd 7, een duel met Wellen in het Oscar Vankesbeeckstadion.

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Knollenburg, Heyvaert (27′ Hmouda), Polizzi, Van der Brempt, Carrez, Laureys en Versteeven (70′ Nelis).