Racing wint op Stayen van Jong STVV en blijft (mee) op kop

Racing heeft zondagnamiddag gewonnen op het veld van Jong STVV. Daardoor blijft ons eerste elftal mee aan de leiding.

In een zo goed als leeg Stayen – het bezoekersvak was weliswaar aardig gevuld met luidruchtige Racing-fans –  begon Jong STVV sterk aan de match. Een kopbal belandde in de openingsfase in de handen van Lars Knipping.

De eerste keer dat Racing aan het Truiense doel kwam, was het meteen bingo. Man in vorm Jonas Laureys baande zich een weg op rechts, sneed naar binnen en trapte de 0-1 op het bord.

Meteen erna kwam een bijwijlen goed combinerend STVV weer dreigen. Eerst moest Knipping een vrije trap wegwerken, even later was onze doelman geklopt toen de ref een overtreding in de Mechelse 16 door de vingers zag en Jong STVV zodoende op gelijke hoogte kon komen: 1-1 na 22 minuten.

De match ging goed op en neer. Toen Racing iets voor het halfuur een hoekschop kreeg, was het alle hens aan dek bij Jong STVV. Arne Knollenburg kopte de bal binnen: 1-2, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft toonde Jong STVV andermaal dat het over een goed team beschikt. Racing kwam met de schrik vrij toen een hard schot op de lat terug in het veld ketste.

De efficiëntie was aan de overkant te zoeken, toen Racing de perfecte counter opzette. Laureys toonde zich ditmaal als aangever, Gregory Carrez als afwerker: 1-3.

Na die ogenschijnlijk geruststellende voorsprong was het vet bij Jong STVV van de soep. Racing had nog enkele kansen om de score uit te diepen, maar liet dat na.

Zo werd het toch nog even warm toen de Truienaars in de toegevoegde tijd wisten terug te keren tot 2-3. Maar Racing hield het hoofd koel en trok de overwinning over de streep.

Met 10 op 12 is ons eerste elftal uitstekend aan het seizoen begonnen. Racing deelt de leiding met Houtvenne en speelt volgende zaterdag een eerste topper. Dan komt Wezel, het nummer 4, naar OVK.

Doelpunten:
5′ Laureys 0-1,
22′ Kuipers 1-1,
28′ Knollenburg 1-2,
68′ Carrez 1-3,
90′ Soye Ndime 2-3

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert en Mrani

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, Knollenburg, Kerckhofs, Mrani, Polizzi (85′ De Paepe), Heyvaert (75′ Benhamou), Van der Brempt (82′ El Habri), Carrez, Laureys (82′ Ugoh) en Versteeven.

Lees ook:
kom lekkere mosselen eten tijdens het Racing-mosselweekend op 4, 5 en 6 oktober

SHP
SHP