Jonas Laureys na zijn 2 goals: “Ik voel me fysiek en mentaal zeer goed”

Zaterdagavond speelt Racing op OVK tegen Berchem Sport. Een leuke affiche en voor Racing is de vraag: kan het van zijn 4 op 6 een 7 op 9 maken?

Een vraag die we hebben voorgelegd aan Jonas Laureys.

Jonas stal vorig weekend nog den show door twee keer te scoren en Racing zo een punt te bezorgen tegen Eendracht Termien.

Jonas, ben je tevreden met die 4 op 6?

“Dat is qua punten zeker niet slecht. Onze eerste match op Tongeren, waar ik zelf als speler nog niet veel gaan winnen was, was goed.”

“In de eerste helft was het aan beide kanten nog wat zoeken, typisch voor een openingsmatch. Maar na de rust vond ik ons zeer goed. Als je daar kan winnen, maak je een mooie start.”

“Vorig weekend thuis tegen Termien was het een ander verhaal, want we begonnen zeer slecht. Als je thuis in korte tijd 0-3 achter komt, dan is dat iets dat je absoluut niet wil. Niet voor jezelf, niet voor de spelersgroep, niet voor de sportieve staf en niet voor de supporters.”

“Maar in de tweede helft hebben we veerkracht en mentale weerbaarheid getoond, waardoor we uit een verloren situatie toch nog een punt uit de brand konden slepen. Vooraf hoop je thuis altijd op een overwinning, nu waren we ergens nog blij met 1 punt.”

Hoe komt het dat jullie zo slap begonnen?

“De 0-1 viel heel snel en als je dan tegen een ploeg als Termien speelt die rustig inzakt, wordt het er niet makkelijker op. Als dan ook nog die 0-2 en 0-3 vallen, ja, dan maak je het jezelf ongelofelijk moeilijk.”

“We hebben er intussen over gepraat en hebben gezegd dat dat beter moet. Nochtans was iedereen geconcentreerd en hadden we een snedige opwarming achter de rug. We mogen nu niet gaan concluderen dat dit een nieuwe trend wordt, maar het is wel een aandachtspunt.”

“Tegen Berchem zaterdag willen we natuurlijk niet hetzelfde meemaken. Het wordt een speciale match tussen twee traditieclubs.”

“Ik kan het Berchem van dit seizoen nog niet goed inschatten, want we krijgen er pas later deze week beelden over te zien, maar we moeten sowieso thuis altijd voor de 3 punten gaan. Voor niks minder. Als je dan 7 op 9 hebt, kun je spreken over een geslaagde start.”

Jij speelde zeer goed tegen Termien en scoorde twee keer. Deed het deugd?

“Zeker. Ik heb in het tussenseizoen en tijdens de voorbereiding hard getraind. In de voorbereiding kwam dat er nog niet uit, want ik ben een diesel. Ik heb wat tijd nodig om in vorm te geraken.”

“Maar nu voel ik me echt zeer goed, in topvorm. Mentaal en fysiek. Er lukt veel. Als je dan ook nog eens twee keer kan scoren, dan is dat mooi meegenomen.”

Je staat nu weer voorin en kan daar je troeven volop uitspelen. Vorig seizoen stond je ook wel eens linksachter. Hoe blik je daarop terug?

“Ik heb de voorbereiding van vorig seizoen volledig gemist door een scheur in mijn hamstring. Dat was echt een serieuze blessure die me parten gespeeld heeft.”

“Toen ik fit was, stond ik voorin, maar haalde ik niet het niveau dat ik nu wél haal. Daarna was ik 10 keer invaller en op het einde van het seizoen verving ik de geblesseerde Nick Spaenhoven op de linksachter.”

“Dat is niet mijn beste positie, maar als de trainer me dat vraagt, dan doe ik dat met veel plezier. Als ik voor hem op die manier een extra optie kan zijn: zoveel te beter. Maar mijn favoriete positie is natuurlijk vooraan.”

“Of ik in mijn periode als invaller wel eens aan mezelf twijfelde? Niet echt. Ik kon er wel mee leven. Ik ben intussen 33 en heb al wel wat meegemaakt. Ik kan me op deze leeftijd ook beter verplaatsen in de denkwijze van de trainer.”

“Sommigen zeggen dan: “Oei, hij is te oud, het is gedaan”. Maar neen, zo heb ik dat zelf nooit gezien. Ik ben nog altijd topfit en ik ben blij dat dat er nu uitkomt.”

Je was wel twijfelachtig voor de match tegen Termien. Hoe kwam dat?

“De ochtend na de match op Tongeren had ik wat last van mijn hamstring. Ik ben naar de dokter en kine geweest en heb die week enkel op vrijdag getraind.”

“Ideaal als voorbereiding op de match tegen Termien was dat niet, maar na de match kwam sportief manager Marc Ghys me zeggen dat als ik maar 1 keer train en 2 keer scoor, dat ik dan voortaan altijd maar 1 keer moet trainen (lacht).”

“Neen, ideaal was het niet. Op het einde van de wedstrijd vroeg ik zelf wel mijn vervanging, omdat ik iets voelde trekken. Die vervanging was meer uit voorzorg. Maar nu heb ik geen last meer en kan ik alle trainingen deze week gewoon meedoen, met het oog op de match tegen Berchem.”

Bedankt voor de babbel, Jonas, en veel succes zaterdag!

Praktische info:
– aftrap Racing-Berchem zaterdag om 20u
– poorten en loketten gaan open om 18u30
– je kan je abo afhalen of een nieuw kopen tussen 18u30 en 20u
je kan hier reserveren voor een lekker en gezellig etentje in ons restaurant