Racing toont twee gezichten en zet 0-3-achterstand (deels) recht

Racing is in zijn tweede competitiewedstrijd, tegen nieuwkomer Eendracht Termien, blijven hangen op een 3-3-gelijkspel.

Onder een mooi zonnetje en een even mooie publieke opkomst speelde ons eerste elftal zaterdagavond zijn eerste thuismatch in de campagne 2024-2025.

Maar veel plezier beleefden de Racing-fans niet aan de eerste helft. Het was al Termien dat de klok sloeg en in nog geen 40 minuten drie keer wist te scoren.

Eerst een doelpunt op corner, dan een ongelukkige own goal van Nick Spaenhoven en tot slot een kopbal, opnieuw op een hoekschop.

Racing kon er weinig tot niets tegenover zetten. Maar gelukkig kwam groen-wit net voor de rust nog wel terug tot 1-3, na hands in de 16 van Termien en de omgezette penalty van Gregory Carrez.

In de tweede helft zagen we een heel ander Racing, vergelijkbaar met de grinta en strijdkracht in Tongeren vorige week: veel meer power, veel meer initiatief aan de bal en meer gevaar voor doel.

Toch was het nog even wachten op verdiende tegentreffers, tot in het slotkwartier. Het was Jonas Laureys die zijn sterke prestatie in de verf zette met een knappe kopbal en vervolgens een laag, hard schot.

3-3 werd het zo, en Racing ging nog wel op zoek naar een vierde treffer, maar die kwam er niet.

Racing begint de competitie zo met 4 op 6. Volgende week zaterdag speelt ons 1e elftal opnieuw thuis. Het wordt dan een traditieclash met Berchem Sport, altijd een sfeervol spektakel…

Doelpunten:
8′ Neven 0-1,
31′ Spaenhoven 0-2 (own),
36′ Neven 0-3,
43′ Carrez 1-3 (pen),
75′ Laureys 2-3,
80′ Laureys 3-3

Gele kaarten voor Racing: Hmouda, Mrani, Heyvaert, Polizzi

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani, Polizzi, Heyvaert (78′ Knollenburg), Hmouda (34′ Ugoh), Carrez, Laureys (90′ El Habri) en Versteeven.