Einde bekercampagne, focus nu op competitie

De bekerwedstrijd op Sparta Petegem eindigde in een ontgoocheling voor Racing.

Racing begon goed aan de partij en dat resulteerde in de vierde minuut al in een doelpunt, Versteeven bediende Carrez die de 0-1 tegen de touwen knalde. De bezoekers eisten nadien het meeste balbezit op, maar een tweede doelpunt kwam er maar niet, en dit ondanks de opportuniteiten.

Vlak voor rusten kon Petegem, tegen de gang van het spel in, de bordjes in evenwicht brengen.

Na de hervatting kon Spaenhoven met een mooie krulbal de thuisdoelman verschalken. Even daarna moest de thuisploeg met zijn tienen verder, Nonga kreeg immers voor de tweede maal geel. Ondanks de numerieke minderheid kon Petegem opnieuw op gelijke hoogte komen, op een ongelukkige wijze kregen we alweer een tegendoelpunt te verwerken. Racing had nadien wederom het meeste balbezit maar het was alweer de thuisploeg die met nog iets meer dan een kwartier op de klok een derde treffer kon scoren. De gelijkmaker kwam er, ondanks de offensieve inspanningen, maar niet en zo eindigde onze bekercampagne op Petegem.

Racing speelde met: Knipping, De Paepe, Benhamou ( 88’ Knollenburg), Versteeven, Hmouda, Heyvaert (82, Chtear), Kerckhofs, Spaenhoven, Carrez, Polizzi (68’ Laureys) en Mrani.