Racing sluit 2023 af met een gelijkspel in de topper tegen Bilzen

Racing en Belisia Bilzen hebben de punten verdeeld in de topper op OVK.

Het duel tussen de nummers 3 en 2 in het klassement draaide in de eerste helft uit in het voordeel van de bezoekers.

Bilzen speelde sterk, Racing zag sterretjes. Al in de 4e minuut was het prijs toen Bilzen met een snelle tegenstoot aan het Mechelse doel verscheen en Wijnen kon afronden, 0-1.

Bilzen bleef hoog druk zetten en liet Racing niet in zijn spel komen. Dat leverde Belisia voor de rust nog een paar kansen op, maar het stuitte in de zone van de waarheid op een sterke doelman Senne Goossens.

Dat het lang 0-1 bleef, had Racing in ruime mate te danken aan zijn keeper, al kwam er na de rust meer evenwicht in het spel.

Met Dries Ventôse en Max Van der Brempt in de ploeg, en even later ook Jonas Laureys, rukte Racing gaandeweg op.

Grote kansen zaten er niet in, maar toen Jens Heyvaert in de 16 meter van Bilzen ten val kwam na een duel met een Belisia-speler ging de bal op de stip. Ventôse klaarde het klusje: 1-1.

De Racing-supporters gingen achter de ploeg staan en plots leek er een tweede doelpunt in de lucht te hangen. Bijna viel dat aan de overkant, maar het was opnieuw Goossens die zijn ploeg, oog in oog met een doorgebroken Belisia-speler, behoedde voor een tweede tegendoelpunt.

Het bleef 1-1, al bij al een billijk en mooi resultaat voor Racing in deze topper en de laatste match in kalenderjaar 2023.

Er volgt nu een korte winterstop. Op zondag 7 januari neemt Racing de draad weer op met een uitmatch op Diegem.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe (46′ Ventôse), Kerckhofs, Mrani, Guldix, Heyvaert, Schaessens (46′ Van der Brempt), Carrez, Mayanga (62′ Laureys) en Versteeven.

Gele kaarten voor Racing: De Paepe, Spaenhoven en Guldix

Doelpunten:
4′ Wijnen 0-1,
71′ Ventôse (pen) 1-1