“90 minuten zingen en dansen”

Na de 1-5 op Antonia speelt Racing zaterdag om 20u thuis tegen Berg en Dal.

Dave De Herdt is op zijn hoede voor één van de mede-titelfavorieten.

Coach, hoe is de week verlopen?

“Goed, enkel spijtig dat Thomas Weydisch uitgevallen is. Hopelijk is hij snel terug.”

“Door de goede prestaties van de voorbije weken heb ik de spelers een extra vrije dag  gegeven. Als je al van half juli keihard werkt, mag er al eens een cadeau gegeven worden.”

“We hebben deze week dus slechts 2x getraind in plaats van de gebruikelijke 3. Hopelijk nemen de spelers dit cadeau met beide handen aan en houden ze zaterdag de 3 punten thuis.”

“Ik denk trouwens dat er heel veel ploegen zijn die maar 2x trainen in de week. Maar als je iets wil bereiken, moet je meer en harder trainen dan de rest.”

Wat heb je gezegd tijdens de nabespreking van de mooie 1-5?

“Ik heb de spelers proficiat gewenst en me geëxcuseerd, omdat ik ze in de bespreking een bende arrogante voetballers vond. Uiteraard was dat niet zo, maar ik wilde ze echt scherp zetten voor die wedstrijd in Zoersel.”

“Natuurlijk ben ik ook even op de tegengoal teruggekomen, want ik was daar echt boos om tijdens de wedstrijd. De ruimtes waren bij momenten te groot in de eerste helft, in de tweede was dat veel beter.”

“Ik heb ook Thomas Weydisch in de bloemetjes gezet. Als je een dag voordien te horen krijgt dat je niet speelt, kan ik enkel maar diep respect hebben voor zijn reactie toen bleek dat hij door de blessure van Lee Roy De Keersmaecker toch zou starten.”

“Verder kan je over onze prestatie enkel maar detailkritiek geven. Maar dat moet ook, want dat houdt ons scherp. We scoren wel 5 keer, maar uiteindelijk pakken we net als bij een andere overwinning “maar” 3 punten.”

Wie moet je zaterdag missen?

“Thomas Weydisch dus. Hopelijk niet langer dan 1 wedstrijd, maar op zijn leeftijd moeten we zeker zijn dat zijn blessure genezen is en mogen we geen risico nemen.”

“Jens Morissens heeft de inspanningen bij de kinesist opgedreven. Het gaat rustig de goede kant uit met hem.”

“Voor de rest is iedereen fit en hebben we geen geschorsten.”

Berg en Dal komt op bezoek, een van de beste ploegen in de reeks, niet?

“Als ze op OVK komen winnen, hebben ze evenveel punten als wij. Dat zegt op zich al genoeg. Ook zij hebben net als wij al domme punten weggegooid. Wij op Dimpna, zij op Hoboken.”

“Ze hebben met Kevin Oris, bij iedereen wellicht bekend, de topschutter van eerste amateur van vorig seizoen bij hen rondlopen. Ook zij hebben heel veel ervaring in de ploeg en hebben de ambitie om te promoveren.”

“En tot slot beschikken ze over een trainer die al jaren uitstekend werk levert. Rudy Van Houdt, over hem gaat het, miste vorig seizoen nog nipt de promotie naar 3e amateur met Heikant.”

Nog een oproep voor de fans?

“Dat ze net zoals wij alles geven. Dat ze net als wij elke week stappen zetten en 90 minuten zingen en dansen.”

“We groeien elke week als club en als team, ik hoop dat ook de supporters blijven groeien in aantal.”

“We doen er alles aan om die mensen na jaren miserie een leuke avond te bezorgen. Als je ziet hoe ze vorige week zijn omgegaan met de provocaties van de “kakker” van Antonia in de krant: dat was schitterend!”

Coach, bedankt voor de vooruitblik.
Supporters: morgen allemaal op post op OVK!

Ruimte voor externe advertenties: