Dave De Herdt roept spelers weer samen: “Of ik klaar ben? Al een tijdje!”

Woensdag 21 juli begint de échte voorbereiding op het nieuwe seizoen. 7 weken voor de start van de competitie houdt Dave De Herdt troepenschouw.

Wie kijkt er niet uit naar een nieuwe campagne? Door covid-19 is er maandenlang niet gevoetbald op ons niveau. Nu kan alles weer opstarten, hopelijk voorgoed.

Coach, jouw vakantie zit erop. Hoe is het geweest?

“Heel goed. Ik ben met mijn vrouw en 2 jongens 3 weken op reis geweest in de buurt van Malaga. We hebben heel veel gewandeld, padel gespeeld, gerust en ontspannen aan het zwembad, …”

“Het is de enige keer in het jaar dat we zo lang samen op vakantie kunnen, dan genieten we er als gezin met volle teugen van. We hebben stoom kunnen aflaten. De batterijtjes zijn opgeladen.”

Klaar voor het nieuwe seizoen?

“Al een tijdje. Als je al bijna een jaar dat voetbal moeten missen hebt, dan knaagt het. Ik kijk er heel hard naar uit om weer te kunnen beginnen.”

“In mei hebben we al een aantal trainingen gedaan, maar die waren gericht op balgevoel en elkaar al wat leren kennen. Dan moeten we daar in deze voorbereiding al niet te veel tijd meer aan verspillen.”

“Het was vooral de bedoeling het voetbalplezier aan de jongens terug te geven. Tactisch hebben we toen niet getraind. Het was niet de bedoeling om de hoofden al vol te steken met richtlijnen.”

“Alle spelers kennen trouwens het systeem. In de voorbereiding spitsen we toe op een aantal varianten op dat systeem. Met deze kern zullen we tijdens de wedstrijd tactisch veel kunnen variëren en andere accenten leggen.”

Hoezo?

“Omdat deze kern veel sterker geworden is. Op alle vlakken. We hebben de gebreken van de voorbije twee seizoenen weggewerkt door zeer slim bepaalde posities te versterken.”

“Er is ervaring en kwaliteit bijgekomen met Ventôse. Ook enkele jonge gasten manifesteerden zich in mei al. En met Put doen we eigenlijk een transfer, want die speelde vorig seizoen amper; Wout Kerckhofs idem.”

“Als trainer zal ik moeilijke keuzes moeten maken, maar het worden leuke trainingen.”

We zullen opnieuw in de B-reeks spelen, terwijl jij liever de A-reeks had. Wat is jouw gevoel daarbij?

“In de A-reeks zou Racing op een andere manier ontvangen zijn door de tegenstanders. Zelfs toen we de voorbije 2 jaar nog niet zo sterk waren als nu, waren we telkens de gedoodverfde favoriet en speelden die ploegen met het mes tussen de tanden tegen ons.”

“In de andere reeks waren we minder bekend en waren de afstanden iets korter. Makkelijker voor de verplaatsingen en de scoutingsopdrachten, ook al scheelt het nu ook weer niet zo heel veel. Maar elke kilometer en elk detail kunnen op den duur doorwegen.”

Andere ploegen zijn al wat langer aan hun voorbereiding bezig. Waarom wij niet?

“Ik vrees dat veel clubs aan overcompensatie bezig zijn. 6,5 tot 7 weken voorbereiding is meer dan voldoende. Sommige ploegen zijn inderdaad al langer herbegonnen na hun trainingen in mei, maar zitten intussen al met geblesseerde spelers…”

“Wij zullen klaar zijn op het moment dat het moet. Ik ben er zeker van dat we dit seizoen onze stempel zullen drukken.”

“Voor de supporters wachten mooie affiches tegen onder meer Zwarte Leeuw, Diest, Turnhout, … Onze ambities liggen even hoog als dat we in de A-reeks zouden hebben gezeten, al is het nog een beetje koffiedik kijken hoe die andere clubs door de coronacrisis gekomen zijn.”

Jullie gaan deze week al meteen op stage, met alles erop en eraan. In Hotel Solhof in Aartselaar, net zoals vorig jaar.

“Inderdaad. Dat is fantastisch. Trainen, eten, samen zijn en rusten. De eerste dagen zullen we al heel hard kunnen werken in een heel goed kader. Vrijdagnamiddag staat er in de Kempen ook nog een teambuilding op het programma.”

“En dan spelen we zaterdag op Groen Rood Katelijne onze eerste oefenmatch. Iedereen zal daar normaal gezien een helft speelgelegenheid krijgen. Om het resultaat is het me daar na die zware trainingsdagen niet meteen te doen. Ik wil vooral mentaliteit zien.”

Dave en co, heel veel succes!

Lees ook:
hotel Solhof sponsort matchbal tegen Oppuurs
wil je ook naar hotel Solhof? Klik hier en bezoek hun website

De Racing-kern vorig jaar in Hotel Solhof: