fbpx

Kenn Moris verlaat Lierse om de nieuwe T2 van Racing te worden

Racing heeft een opvolger te pakken voor Hans Verbeeck. De 43-jarige Kenn Moris is de komende twee seizoenen de T2 van groen-wit.

Kenn Moris heeft zijn strepen verdiend in het jeugdvoetbal. “27 jaar ben ik jeugdtrainer geweest. Vooral bij Lierse, waar ik de voorbije jaren de U16 en U17 deed en de postformatie”, zegt Kenn.

“Maar na al die jaren is het een beetje op voor mij in het jeugdvoetbal. Op een bepaald moment wilde ik doorgroeien, maar voor de U18 en beloften grijpen clubs al snel terug naar ex-profvoetballers. Die ervaring heb ik niet en dus zat ik een beetje vast.”

“Dus was het tijd om iets anders te doen, want ik ben ambitieus. Het T2-schap dus. Toen ik vernam dat Racing op zoek was naar een nieuwe T2 heb ik me meteen kandidaat gesteld.”

Hoe is de selectie verlopen?

“Er zijn enkele gesprekken geweest, met sportief manager Marc Ghys en T1 Dave De Herdt, en ik heb de thuismatch tegen Wellen bekeken.”

“Na die match moest ik een analyse van enkele fases maken. Een leuke opdracht. Dan volgde opnieuw een gesprek. Ik moet zeggen dat ik daar een goed gevoel bij had. Toen Marc me belde om te zeggen dat de keuze op mij gevallen was, was dat natuurlijk zeer leuk om te horen.”

Je woont vlak bij Racing, niet?

“Juist. Ik ben geboren en getogen in Deurne en heb daarna een tijdje in Nijlen gewoond. Intussen woon ik al 7 jaar in Leest.”

“Ik ken Racing dan ook zeer goed. Ik ken er zelfs veel mensen. Er hangt een positieve vibe in de club. Die voelde ik meteen toen ik binnenkwam. Je voelt onmiddellijk dat Racing weer ademt en leeft. Een echte traditieclub die ook charme uitstraalt.”

Waar sta jij voetballend voor?

“Ik ben een fan van aanvallend, attractief voetbal. Zoals het op Racing gespeeld wordt. Uitslagen zijn het belangrijkste, maar een aantrekkelijk spel is ook belangrijk, want zo trek je toeschouwers aan.”

“Op Racing ken ik al enkele spelers. Met jongens als Dean Alaers, Senne Goossens en Kobe De Smet werkte ik samen in de jeugd.”

“Ik weet ook wel dat er een verschil is tussen voetballers van 15 en 32 jaar, maar Dave De Herdt zal een goeie mentor op dat vlak zijn. Hij heeft die ervaring en zal die doorgeven.”

Wil je ook T1 worden?

“Neen, dat is momenteel helemaal niet aan de orde. Er waren contacten om T1 te worden in een provinciale reeks, maar dat wil ik nu niet. T1 worden is momenteel echt mijn ambitie niet.”

“Ik ben blij dat ik nu bij Racing in een mooie club T2 kan zijn. Ik zal de komende weken en maanden veel leren door goed te kijken. Zelf wil ik dan mijn kennis overbrengen.”

“Ik heb een UEFA B-diploma, een diploma als fysical coach, mental coach en talentscout. Ik ben iemand die altijd wil bijleren. Ik kijk er enorm naar uit om te kunnen beginnen bij Racing. De honger is er zowel bij de club als bij mij.”

Kenn, veel succes als T2 van Racing! Tot snel!